VREMENSKA PROGNOZA

Danas pretežno oblačno, za vikend kiša

Opća slika će biti nešto lošija u južnim i jugozapadnim krajevima, usljed povremenih padavina

Jutro svježije, primjereno ovom dijelu godine. Arhiv

Piše: A. Jamaković

1.1.2021

U Bosni i Hercegovini danas se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2 stepena, a na jugu zemlje do 6. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Djelimična stabilizacija vremenskih prilika, izraženije u dijelu Bosne, ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti. Opća slika će biti nešto lošija u južnim i jugozapadnim krajevima, usljed povremenih padavina. Jutro svježije, primjereno ovom dijelu godine, danju još uvijek natprosječno toplo, ne suviše, ugodnije u odnosu na protekli period. Sa dolaskom noći kod osjetljivijih osoba moguće su umjerene poteškoće, reumatski bolovi, nesanica, ponajviše zbog nadolazećeg pogoršanja.

Sutra i prekosutra s kišom u Hercegovini. Arhiv

Sutra se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Slabija kiša se očekuje uglavnom na području Hercegovine. Tokom noći na nedjelju širom zemlje će biti padavina. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno jaki udari juga su mogući na području Hercegovine, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, a na jugu zemlje do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.


U nedjelju pretežno oblačno. Tokom cijelog dana na području Hercegovine slabija kiša. U Bosni povremeno slabije padavine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, a na jugu zemlje do 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 9 stepeni, na jugu zemlje do 12.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.