VREMENSKA PROGNOZA

Oblačno s kišom, na planinama snijeg

Opća slika će biti lošija u odnosu na proteklih par dana i postepeno će se pogoršavati, najprije u Hercegovini, do kraja dana u Bosni

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na jugu zemlje do 7 stepeni. Arhiv

A. J.

9.3.2021

Pretežno oblačno vrijeme. Kiša će padati većinom na području Hercegovine, na planinama snijeg. U poslijepodnevnim i večernjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na jugu zemlje do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 11 stepeni, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.



Jače tegobe

Opća slika će biti lošija u odnosu na proteklih par dana i postepeno će se pogoršavati, najprije u Hercegovini, do kraja dana u Bosni. Kod osjetljivih osoba moguće su nešto jače tegobe, pretežno u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Uz sjeverno strujanje, osjet hladnoće također će biti izraženiji, stoga je preporučljivo adekvatno se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od nižih temperatura, naročito tokom jutra.

Sutra veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini u jutarnjim satima kiša u nizinamna, na planinama snijeg. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne većinom se očekuje susnježica ili snijeg, a u nizinama može padati i kiša. Padavine većinom prije podne. Postepeno smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 7 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

Novo naoblačenje u noći na petak

U četvrtak u Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost. U Hercegovini sunčano. Novo naoblačenje u noći na petak. Vjetar slab do umjerene sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu zemlje do 3 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.