NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Poklon prilog našim čitaocima u srijedu: Porodica i zdravlje / Jačajte imunitet redovnom tjelesnom aktivnošću

Najbolje bi bilo sportske aktivnosti provoditi na čistom zraku, planini i na suncu

Avaz.ba

9.3.2021

Prva priloga "Porodica i zdravlje". Avaz

TEMA: Jačajte imunitet redovnom tjelesnom aktivnošću

Poznata fitness instruktorica, prof. dr. Lejla Šebić objasnila je zašto je neophodna redovna tjelesna aktivnost. Navela je kako bi najbolje bilo sportske aktivnosti provoditi na čistom zraku, planini i na suncu, jer tad imamo višestruku korist u smislu jačanja imuniteta. Također je dodala kako je u borbi s COVID-19 najvažnije da imamo „utreniran“ i zdrav respiratorni i kardiovaskularni sistem, što upravo postižemo treningom.

OFTALMOLOGIJA: Dr. Enesa Begović otkriva da je stres uzrok slabog vida. Najpoznatije očne bolesti stražnjeg očnog segmenta koje mogu biti izazvane stresom su centralna serozna retinopatija, optička neuropatija, pa čak se posljednjih godina i glaukom, kao neurodegenerativno oboljenje i oboljenje žute mrlje, prema nekim autorima, svrstava u ovu grupu oboljenja.

GINEKOLOGIJA: Medicinske sestre IVF-a u ulozi anđela. Medicinske sestre u klinici za vantjelesnu oplodnju, uz sve ono što inače rade i što je u opisu njihovog posla, poput davanja terapije, asistiranja doktoru, postoperativne njege i slično, prije svega su tu kao podrška i oslonac u momentima kada ste na korak da odustanete i kada vam je najteže. One su pacijentima zaista spona između sna o roditeljstvu i njegove realizacije.

I JOŠ: Ne preskačite obroke i na vrijeme idite na spavanje; Kikiriki maslac i dijabetes; Sami spremajte obroke kod kuće; Keleraba jača imunitet.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.