DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Bisera Turković opstruira istragu

U pronađenim serverima AUBiH nema podataka da je Osmica ikada bio student

Piše: Avaz.ba

14.7.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Bisera Turković opstruira istragu u aferi "Diploma".

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine proširilo istragu, traži produženje pritvora za uhapšenog Denisa Prcića, osnivača i vlasnika Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini (AU BiH), zbog sumnje da je omogućio nezakonito stjecanje diplome Osmanu Mehmedagiću, direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH. Saznajte kakva je uloga ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković u svemu tome.

SIPA predala izvještaj o postupanju u KCUS-u.

Komentar dana napisao je Danijal Hadžović: Gladna djeca komunizma.

Nema krize za bh. institucije: Predsjedništvo BiH za nova vozila daje 635.000 maraka.

Okončan disciplinski postupak protiv predsjednika Suda BiH: Ranko Debevec 14 godina krio imovinu u Španiji.

Ličnost dana je Ćamil Pršeš: Glas poniženih boraca.

Na stranama Globusa pročitajte sve o obilježavanju Dana državnosti Crne Gore, ali i brojne druge zanimljive vijesti iz regiona i svijeta.

Donosimo vam i šokantnu priču o Mihad Zukanoviću, ljekaru iz Hrvatske, koji je nacrno vakcinisao bh. građane, a doze naplaćivao od 300 do 500 KM.

Općina Ilidža se može zagrijavati putem geotermalnih izvora vode, pokazala su preliminarna istraživanja na terenu.

Brojni sadržaji kao uvertira u 455. skokove sa Starog mosta: Vraća se "Šlaufijada", u kojoj se vesla i papučama.

U sarajevskoj općini Novi grad nastavlja se agonija stanara na Trgu međunarodnog prijateljstva: Ko će odgovarati za nemar ako se djeca zaraze mišijom groznicom.

Nakon stravične nesreće na planini Zec: Stotine ljudi na dženazi nastradalim Konjičanima.

Službenici Federalne uprave policije (FUP) u akciji „Feniks“ na području Srednjobosanskog kantona uhapšena je narkogrupa  Ferde Gazibarića.

Goran Bijelac (21) jučer je u Osnovnom sudu u Tesliću negirao krivicu prema optužnici za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli supružnici Zoran (45) i Svjetlana Livnjak (37) te njihova kćerka Dragana (19), dok je mlađa kćerka Sofija (4) teško povrijeđena.

Poljoprivrednici očajni nakon što je suša zaprijetila povrću, zabrinuti su, a mnogi će morati zatvoriti farme.

Za "Avaz" je govorila Rialda Karahasanović, pjevačica iz Sarajeva sa beogradskom adresom, koja je bila jedna od učesnica četvrte sezone rijaliti šoua "Zadruga" u kojoj je stupila u vezu s Kenanom Tahirovićem. U finalu su oboje imali dobar plasman, a Karahasanović je otkrila u kojem smjeru se njena veza kreće, kao i buduće planove.

Tijana Bošković, reprezentativka Srbije u odbojci, i sestra bh. reperezentativke Dajane Bošković za "Avaz" o međusobnom duelu koji će se desiti na Evropskom prvenstvu: Roditelji će jedan set navijati za mene, a drugi za sestru.

Semir Tuce (57), legendarni lijevi krilni napadač Veleža iz osamdesetih godina prošlog stoljeća, ali i reprezentacije bivše Jugoslavije, uspješno se oporavio od infarkta srca koji je imao 23. aprila ove godine. Saznajte šta je sve rekao u razgovoru za "Avaz".

Našim čitaocima danas poklanjamo prilog "Porodica i zdravlje".

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku:

https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.