DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Dodik radi na štetu svih Srba

Sejo Sexon, Sarajlija sa zagrebačkom adresom, govorio je otvoreno za „Dnevni avaz“, dotakavši se nastupa, ali i kako je provodio protekle mjesece, kada „Zabranjeno pušenje“ nije sviralo za publiku zbog pandemije koronavirusa

Piše: Avaz.ba

27.7.2021

Današnji "Dnevni avaz". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Dodik radi na štetu svih Srba.

Bolji nadzor nad epidemiološkom situacijom u Federaciji BiH bio je tema jučerašnjeg sastanka predstavnika Federalnog i kantonalnih ministarstava zdravstva, zavoda za javno zdravstvo te predstavnika Svjetske zdravstvene organizacije. Goran Čerkez najavio je da do jeseni očekuju 40 posto vakcinisanih u FBiH.

Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Sarajevo potvrdili su pisanje „Avaza“ da su zatražili sve podatke od obrazovnih institucija Hrvatske kako bi se provjerilo školovanje Sebije Izetbegović, generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, u ovoj državi: Kako je Sebija "polagala" ispite?!

Komentar dana pisala je Ema Maslo: Otvorena vrata.

Gordana Tadić, odlukom Prvostepene disciplinske komisije za tužioce Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, premještena je s dužnosti glavne tužiteljice Tužilaštva BiH. Za to vrijeme, očekivano, prvostepenoj odluci obradovali su se mediji pod kontrolom direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice i Bakira Izetbegovića koji je mjesecima vršio javni i otvoreni pritisak na Tadićku.

Valentin Incko (Inzko) trebao je zabraniti negiranje genocida puno ranije, a najkasnije kad je postala pravomoćna presuda Ratku Mladiću, sad imamo dvije pravomoćne presude, i to protiv političkog i vojnog rukovodstva RS, kaže u razgovoru za „Avaz“ Azem Vlasi. U današnjem printanom izdanju pročitajte o čemu je još govorio ovaj ugledni prištinski advokat i bivši političar.

Ličnost dana je Asmir Begović: Golman i strijelac.

Na regionalnom ekonomskom forumu u Skoplju 29. jula Albanija, Sjeverna Makedonija i Srbija će potpisati tri sporazuma, čime će bez Bosne i Hercegovine i zvanično krenuti realizacija regionalne ideje „mini Šengen“.

Četvrti toplotni val ovog ljeta zahvatio je BiH, pa će narednih dana temperature zraka, sa 30 do 37 stepeni na jugu danas, u srijedu i četvrtak porasti i do maksimalnih 40! Pred nama je period suhog, sparnog i “teškog” vremena. Budite na oprezu!

Brzom reakcijom građana spašen jedan život. Penzionisani policajac Ćamil Pršeš poručuje: Nikad nisam sumnjao u svoje Goražde.

Jasmina Izetbegović, kćerka jedinica lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića i direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, uskoro se udaje. Pročitajte ko je čovjek koji je ukrao Jasminino srce i kojem će Bakir Izetbegović uskoro postati punac.

Na stranama Crne hronike donosimo šokantnu priču iz Visokog. Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv K. M. zbog počinjenih krivičnih djela upoznavanje djeteta s pornografijom i nasilje u porodici. 

Sejo Sexon, Sarajlija sa zagrebačkom adresom, govorio je otvoreno za „Dnevni avaz“, dotakavši se nastupa, ali i kako je provodio protekle mjesece, kada „Zabranjeno pušenje“ nije sviralo za publiku zbog pandemije koronavirusa.

Na stranama Sporta donosimo razgovor sa Mostaracem Darije Kalezićem (51), koji je minulu sezonu završio na klupi nizozemskog Mastrihta, a koji je imenovan za šefa stručnog štaba Utrehta U-21.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.