DOSTUPNA ZA POSJETIOCE

Kancelarija Jovana Divjaka postat će spomen soba

I nakon više od tri mjeseca od smrti Jovana Divjaka, njegovi bivši saradnici se teško mire s činjenicom da čika Jove nema sa njima

Jovan Divjak. Avaz

Fu. M. / N1

31.7.2021

Udruženje Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu u sjećanju na osnivača i direktora organizacije, Jovana Divjaka, priprema spomen sobu od njegove kancelarije, koja će kao i do sada biti uvijek dostupna za posjetitelje.

I nakon više od tri mjeseca od smrti Jovana Divjaka, njegovi bivši saradnici se teško mire s činjenicom da čika Jove nema sa njima.

Prostorija u kojoj su ostale najljepše i ujedno najbolnije uspomene, ostala je autentična kako bi zauvijek mogla podsjećati na čovjeka koji ima neizmjernu važnost za ovu kuću, grad i državu.

U bašti su zasađena drveća prijatelja Udruženja, a koji su u jednom momentu dali doprinos radu ove organizacije. Samo neki od njih su, prepoznatljiva imena kao sto su, Sanela Jenkins i Edin Džeko, zatim grad Sarajevo, te mnogobrojne organizacije širom svijeta.

Zasluge u procesu stipendiranja pripradaju ljudima ove kuće, stipendistima također, ali uglavnom se sredstva prikupljaju putem donacija, prenosi N1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.