BOSANSKA GRADIŠKA

Kasim Grgić najveći fan "Zmajeva": Kada popiju moj sok od aronije, ima da "razbiju" Kazahstance

Vlastitu avliju nazvao po svom miljeniku Edinu Džeki. Specijalno se pripremamo za narednu utakmicu, tu su šalovi, dresovi, zastave, transparenti, kazao Grgić

Specijalni roštilj u Džekinoj avliji. B. Grgić

Piše: B. Grgić

3.9.2021

Za Kasima Grgića, 71-godišnjeg penzionera u Bosanskoj Gradišci, kažu da stiže sve i na svako mjesto.


Specijalni poklon

Neumoran je od ranog jutra do večeri, a najbolji pokazatelj je njegova avlija, u kojoj je kao u bajci. Nazvao ju je po svom miljeniku Edinu Džeki. Kasim, ili Coki, kako ga prijatelji oslovljavaju, najveći je fan “Zmajeva” u gradu na Savi, a on tvrdi - i mnogo šire.

- Nema gdje nisam išao sa “Zmajevima”. Oduševljen sam kako su parirali Francuzima, a siguran sam u tri boda u utorak u Zenici. Naravno da idem na Bilino polje, i to sa specijalnim poklonom. U Džekinoj avliji uzgojio sam organsku aroniju, od koje sam iscijedio sok. Upakovao sam ga u boce i nazvao po Džeki i meni. Kada je popiju pred utakmicu, ima da se rastrče i raspucaju i isprate Kazahstance s tricom u mreži - uvjeren je Kasim.


Grgić pokazuje sok od aronije. B. Grgić

A u Džekinoj avliji, osim aronije, rodili su i paradajz, smokve, paprike, jagode… Tu je i bazen. Ovo mjesto prepoznatljivo je po najboljem roštilju u Bosanskoj Gradišci. Tu su i rekviziti za treniranje kojim Grgić održava kondiciju.


Brojni rekviziti

- Imam mnogo prijatelja, ovdje se sastajemo, družimo, teferičimo i uživamo. Tu su i navijački rekviziti i čitava galerija fotografija fudbalera i trenera reprezentacije BiH. Specijalno se pripremamo za narednu utakmicu, tu su šalovi, dresovi, zastave, transparenti... Moramo biti lako uočljivi na stadionu u Zenici - kaže Grgić.


Veza s dijasporom

Ovaj, nadaleko poznati humanitarac i čovjek vedrog duha razvio je i posebnu saradnju s Gradiščanima u dijaspori. Njegovi profili na društvenim mrežama svojevrstan su servis informacija. Na taj način Coki prijatelje u Danskoj, Švedskoj, Austriji ili Njemačkoj, pa čak i u Americi i Australiji informira o dešavanjima u Bosanskoj Gradišci.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.