pojačane aktivnosti

Za tri mjeseca iz BiH udaljeno 250 stranih državljana

Služba za poslove sa strancima vratila je u Srbiju osam osoba, među kojim su državljani Srbije, Pakistana, Afganistana, Somalije i Maroka, a u Crnu Goru četiri osobe - triojicu državljana Irana i jednog Afganistanca

L. S. / Srna

U zemlje porijekla dobrovoljno se vratilo 189 osoba

Foto: Arhiv


U protekla tri mjeseca iz BiH je udaljeno 250 stranih državljana, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima koja sprovodi pojačane aktivnosti na vraćanju osoba koje su ilegalno boravile u BiH.

Služba za poslove sa strancima vratila je u Srbiju osam osoba, među kojim su državljani Srbije, Pakistana, Afganistana, Somalije i Maroka, a u Crnu Goru četiri osobe - triojicu državljana Irana i jednog Afganistanca.

U zemlje porijekla dobrovoljno se vratilo 189 osoba koje su bile pod nadzorom u Imigracionom centru.

U saradnji Službe za poslove sa strancima i Internacionalne organizacije za migracije (IOM), kroz Program potpomognutog dobrovoljnog povratka i reintegracije s teritorije BiH udaljeno je 49 osoba u njihove zemlje porijekla.

U okviru ovog programa, koji sprovodi IOM, u zemlje porijekla dobrovoljno se vratilo 20 Pakistanaca, devet državljana Maroka, šest Indije, pet Irana, tri Bangladeša, tri Iraka, te jedan državljanin Alžira i jedan Turske. 

Više o temi Služba za poslove sa strancima

NA VRH

Podijeli članak na