ČLAN PREDSJEDNIŠTVA SDS-A

Govedarica: Dodikom sada upravlja strah

Dodik morati da objasni koje su se nove okolnosti desile u proteklom periodu da bi NSRS poništila usvojene zaključke, rekao je Govedarica

N. Aj.

Govedarica: Meni lično djeluje da je gospodin Dodik tražio od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da iznese ovakav stav o vraćanju i institucije BiH

Foto: Arhiv


Dodikom upravlja strah i to je razlog zašto sada pokušava derogirati sve zaključke NSRS koji se tiču nametnutog Inckovog zakona i zašto se on zalaže za povratak u institucije BiH, izjavio je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS-a.

On kaže da je očigledno da sve ono što je pričao proteklih mjeseci Dodik sada pokušava predstaviti na neki drugi način.

- On je čak jučer rekao da SNSD nikada nije blokirao Parlamentarnu skupštinu BiH i rad institucija na bh. nivou, iako svi znaju da je to netačno. Sve to pokazuje da je Dodik u strahu jer je shvatio da mu mnogo toga izmiče kontroli i da se stvari ne dešavaju kao je on to planirao - navodi Govedarica.

On ističe da će biti interesantno čuti šta će stajati u Dodikovom obrazloženju kada bude tražio od poslanika u NSRS da ponište zaključke koji su doneseni nakon nametnute Inckove odluke.

- Dodik morati da objasni koje su se nove okolnosti desile u proteklom periodu da bi NSRS poništila usvojene zaključke koji se odnose na neučešće u radu institucija BiH i donijela nove zaključke u kojima će kazati da sve političke partije treba da se vrate u bh. institucije - rekao je Govedarica.

On kaže da je sasvim očigledno da Dodik sada na sve moguće načine traži načina kako da izađe iz problema koje je sam napravio.

- Meni lično djeluje da je gospodin Dodik tražio od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da iznese ovakav stav o vraćanju i institucije BiH - naveo je Govedarica.

Više o temi Vukota Govedarica

NA VRH

Podijeli članak na