PREDSJEDNIK SBB-A

Radončić čestitao 6. april, Dan grada Sarajeva

Vječno ćemo pamtiti zvjerski ubijene Sarajlije za to vrijeme, njih 11.541, među kojima je 1.601 dijete, poručio je Radončić

Piše: E. T.

6.4.2022

Fahrudin Radončić: Naš grad, naša domovina i naš narod uvijek će biti na strani antifašizma. SBB

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost čestitao je Dan grada Sarajeva. 

- Danas obilježavamo 6. april, Dan grada Sarajeva. Datum koji simbolizira otpor, snagu, nepokorivost i neprikosnovenu želju za slobodom bosanskog čovjeka.

Danas se sjećamo antifašista koji su 6. aprila 1945. godine oslobodili naš glavni grad od fašističke okupacije.

Također, danas se s ponosom prisjećamo hrabrosti i prkosa sarajevske mladosti koja je goloruka, u patikama ustala protiv četničke agresije i spriječila da fašisti novog vremena pokore Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Ovaj dan predstavlja i početak četničke opsade Sarajeva, koja je trajala 1.425 dana, što je ujedno i najduža opsada jednog grada u modernoj historiji.

Vječno ćemo pamtiti zvjerski ubijene Sarajlije za to vrijeme, njih 11.541, među kojima je 1.601 dijete. Pamtit ćemo i članove naših porodica, prijatelje i drugove koji su dali najviše što čovjek ima - svoje živote, da bi Bosna i Hercegovina opstala.

Naš grad, naša domovina i naš narod uvijek će biti na strani antifašizma, spremni se boriti za čuvanje dostojanstva, slobode, nezavisnosti i dostignutih vrijednosti našeg doba - poručio je Radončić. 

Objava Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a na Facebooku. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.