UPUTIO ČESTITKU

Nadbiskup Vukšić čestitao Vaskrs

U njoj je izrazio želju da svi rastu u vjeri u uskrsnuće, u slozi i dobroti jedni prema drugima na putu prema vlastitom spasenju

H. J. I.
  • Mons. Tomo Vukšić

    Mons. Tomo Vukšić

    Foto: Avaz


Povodom praznika Vaskrsa kojega pravoslavci proslavljaju u nedjelju, 24. aprila vrhbosanski nadbiskup metropolita i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić uputio je čestitku pravoslavnim episkopima u BiH i njihovim vjernicima.

Čestitku je poslao mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, episkopu zvorničko-tuzlanskom Fotiju, vladiki zahumsko-hercegovačkom Dimitriju te episkopu bihaćko-petrovačkom Sergiju. U njoj je izrazio želju da svi rastu u vjeri u uskrsnuće, u slozi i dobroti jedni prema drugima na putu prema vlastitom spasenju.

Kao apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Vukšić čestitao je Vaskrs protojereju Miloradu Milinkoviću, voditelju Ureda pravoslavnoga dušobrižništva za vojnike i preko njega svim pravoslavnim vjernicima vojnicima i zaposlenicima u Ministarstvu obrane, zamjeniku ministra obrane Mirku Okoliću, zamjeniku zapovjednika Zajedničkoga stožera generalu Gojku Kneževiću i još nekim pravoslavcima na različitim službama u Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine.

NA VRH

Podijeli članak na