PREDSJEDNIK SBB-A

Radončić: Odluka Vašingtona će imati dalekosežne pozitivne posljedice

Crna lista će, siguran sam, obeshrabriti aktere blokade za izbor predsjednika i dopredsjednika Federacije, premijera i Vlade FBiH, sudaca Ustavnog suda FBiH…

Radončić: Ovo je veoma ohrabrujuća odluka. Facebook

H. J. I.

6.6.2022

SAD su uvele sankcije ministru zdravstva RS Alenu Šeraniću (SNSD) i predsjedniku FBiH Marinku Čavari (HDZ BiH), povodom čega se  predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH) Fahrudin Radončić oglasio se na svom Facebook profilu.

Njegov status prenosimo u cijelosti. 

- Nakon što su objavljena nova imena na Crnoj listi SAD-a, posebnu kaznu i veoma preciznu poruku su dobili i svi oni koji su blokirali izbornu volju građana iz 2018. godine, jer nije izabrano novo rukovodstvo Federacije i Vlada.

Ali, poruku će razumjeti i oni koji su eventualno ponovno spremali isti scenarij za predstojeće izbore i neimplementaciju njihovih rezultata.

Crna lista će, siguran sam, obeshrabriti aktere blokade za izbor predsjednika i dopredsjednika Federacije, premijera i Vlade FBiH, sudaca Ustavnog suda FBiH…

Ovo je veoma ohrabrujuća odluka sa dalekosežnim pozitivnim posljedicama.

Više neće biti moguća antidemokratska situacija da Vlada FBiH - nakon četiri godine po rezultatima iz 2014. godine - provede još cijele četiri godine u foteljama, odnosno u tzv. tehničkom mandatu ili možda i duže od već spomenutih osam godina!

Kako je bilo krenulo, oni bi ostali u foteljama dok ih ne pokrije crna zemlja. Ovako, bolje da odu na vakat, makar uz pomoć Crne liste! - napisao je Radončić. 

Objava Fahrudina Radončića na Facebooku. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.