POTPREDSJEDNIK SBB-A

Čavka s EU parlamentarkom Melkior: Nadamo se da će patnja biti pretvorena u nadu i toleranciju

To je potrebno BiH da bi išla u budućnost koju svi žele i zaslužuju. Potrebno je da naši prijatelji širom svijeta budu naša podrška u izgradnji moderne evropske države koju zaslužuju sva naša djeca, istakao je Čavka

E. Ć.

10.7.2022

Melkior i Čavka. Facebook

Potpredsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Admir Čavka danas je u Sarajavu imao čast da dočeka EU parlamentarku Karen Melkior (Melchior), koja je ujedno i član visoke delegacije EU parlamenta koja će sutra boraviti u Srebrenici.

- Prošetali smo Sarajevom sa cvijetom Srebrenice na srcu koji nas sve podsjeća na genocid, ali i na obavezu da mislimo na budućnost naše djece. Sutra ćemo prisustvovati obilježavanju 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici. 

Dženazom i ukopom posmrtnih ostataka na vječni počinak ispratit ćemo 50 žrtava genocida. Nadamo se da će patnja biti pretvorena u nadu i toleranciju. 

To je potrebno BiH da bi išla u budućnost koju svi žele i zaslužuju. Potrebno je da naši prijatelji širom svijeta budu naša podrška u izgradnji moderne evropske države koju zaslužuju sva naša djeca – kazao je Čavka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.