U GRADSKOJ UPRAVI

Potpisani ugovori sa 21 povratnikom za izgradnju i rekonstrukciju stambenih jedinica u Zvorniku

Teški su dani iza mene, zadesila me je velika nesreća, izgorio je kompletan sprat i krov, rekao je Mustafić koji je danas potpisao ugovor

S. S.

10.8.2022

Potpisani ugovori sa povratnicima u Zvorniku - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U Gradskoj upravi Zvornik ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije Bosne i Hercegovine Edin Ramić i zvornički gradonačelnik Zoran Stevanović potpisali su ugovore sa 21 povratnikom na to područje koji će dobiti građevinski materijal za izgradnju i rekonstrukciju svojih stambenih jedinica.

Grad Zvornik je pružio logističku podršku, a Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice obezbijedilo 300.000 konvertibilnih maraka (KM) za implementaciju projekta.

"Jako znači"

- Njihova obaveza je da donirani materijal ugrade do kraja godine i nadam se da će iskoristiti i druge naše javne pozive koji se tiču održivog povratka, da će uspjeti nakon što obnove svoje kuće i steknu uslove da ovdje normalno žive. Dosadašnja iskustva sa Gradom Zvornikom i gradonačelnikom su izuzetno dobra pogotovo u realizaciji infrastrukturnih projekata, a rezultat je da imamo popravljen kvalitet života u naseljima gdje su se vratili naši ljudi - rekao je Ramić koji je istakao kako je i veoma važan ukupan ambijent odakle se šalje poruka suživota i mira iz Zvornika.

Stevanović je kazao kako je Federalnom ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice na čelu sa Ramićem u minulom periodu pružalo izdašnu podršku ovoj lokalnoj zajednice te da se u ovoj godini realizuju projekti vrijednosti oko milion KM.

- Možda to nekome ne izgleda veliko, ali kada imate 21 porodicu sa prostora našeg grada koja će stvoriti sebi bolje uslove za svakodnevni život meni to kao gradonačelniku jako znači. Sve ove godine otkako je ministar Ramić sjeo u ministarsku fotelju u pomenutom ministarstvu Grad Zvornik je dobio značajna sredstva. Koristim priliku da mu se zahvalim na svemu, vjerujte da često dođemo u situaciju da gradski budžet ne može da podrži svaki projekat koji ministarstvo želi implementirati na prostoru našeg grada - naglasio je gradonačelnik Zvornika koji je najavio pripremu projektne dokumentacije za vodosnadbijevanja u zapadnom dijelu grada od Glumine do Dugog Dijela.

"Teški su dani iza mene"

Nedavno je Ensaru Mustafiću iz Pahljevića u požaru izgorio krov i sprat kuće, a zahvaljujući brzoj reakciji ministarstva danas je potpisao ugovor o rekonstrukciji svog stambenog objekta.

- Šta da vam kažem. Teški su dani iza mene, zadesila me je velika nesreća, izgorio je kompletan sprat i krov. Zahvaljujući ministru Ramiću koji je brzo pokrenuo akciju dobit ću krov nad glavom. Znaš kako je živjeti bez krova nad glavom, gledaš u nebo kada će kiša pasti - kazao je Mustafić koji u Pahljevićima živi s majkom i sinom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.