NEZAVISNI KANDIDAT

Ivan Begić za "Avaz": Ja sam insistirao da se izvrši brojanje na svim biračkim mjestima

Kao da je Derventa Tokijo pa imate 37 miliona birača pa ne mogu prebrojati tri biračka mjesta, poručio je Begić

Begić: Mi govorimo o izbornoj prevari. FACEBOOK / PRINTSCREEN

Piše: A. Ovčina

10.10.2022

Sjednica Centralne izborne komisije BiH održana je danas u Sarajevu prilikom čega je donesena odluka da se ponovo prebrojavaju glasovi na području RS. To je, podsjetimo, bio i jedan od zahtjeva održanih protesta sinoć u Banjoj Luci od strane PDP-a.

Nezavisni kandidat Ivan Begić za potpredsjednika RS iz reda hrvatskog naroda za portal "Avaza" je izjavio da očekuje još 5.000 glasova za njega.

- Kada govorimo o glasovima za predsjednika odnosno potpredsjednika RS-a, ja sam prvo insistirao da se izvrši brojanje na svim biračkim mjestima. Imate situaciju da je prošlo osam dana od održavanja izbora i tri biračka mjesta nisu završena sa brojanjem u Derventi, kao da je Derventa Tokijo pa ima 37 miliona birača pa ne mogu prebrojati tri biračka mjesta. Ja sam od samog početka insistirao na brojanju glasova u RS-u i rekao da po svim parametrima meni nedostaje oko 5.000 glasova – rekao je Begić.

Begić je rekao da je on u izbornoj noći kada su se prebrojavali glasovi u 01:27 sati imao šest puta više glasova od HDZ-a, a naredno jutro HDZ ima, kako tvrdi Begić, 50 glasova više od njega.

- Mi govorimo o izbornoj prevari. Dakle, prebrojavanjem glasova ja očekujem najmanje 5.000 glasova u moju korist da će se desiti – zaključio je Begić za portal "Avaza".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.