PRENOSIMO

Veliko pospremanje za "mušričko-munafičku“ koaliciju: Vođe režimskih "odreda smrti" obezglavljene "Skayom“, Seka i Željko "kidaju glave" botovima i jastrebovima

Nije ovdje riječ o pukom koaliranju stranaka sa dijametralno različitim ideologijama, koliko je SDP mušričko-ateistička, SDA je munafičko-islamistička, već je riječ amnestiji SDA i DF od kirminala i zločina

Bajrović, Mulahusić, Aličković. Graphic / TBT

The Bosnia Times

23.10.2022

Iako je Centralna izborna komisija objavila nezvanične rezultate Općih izbora, po kojima je postalo evidentno da su stranke okupljene oko Denisa Bećirovića osvojile najviše mandata i u državnom parlamentu i u parlamentu FBiH, još ništa nije gotovo, piše The Bosnia Times.


"Grmljavina stada"

Kako piše The Bosnia Times, kada je riječ o državnom parlamentu SDP – 5, NiP – 3, NS – 2, NES – 2, i BHI Fuad Kasumović – 1, a za parlament FBiH raspored mandata je slijedeći: SDP – 15, NiP – 7, NS – 6, NES – 5, BHI Fuad Kasumović – 1, PDA – 1. 

Ovakvi rezultati neosporno ukazuju da bi ovaj blok mogao formirati vlast na ova dva nivoa. Čak se očekuje da će im se prikloniti i Stranka za BiH, koja bi ovaj blok mogla dodatno ojačati sa 4 mandata.

Ne "lezi vraže" opet je SDA bliža rješenju formiranja bošnjačkog kluba u Domu naroda od opozicionog bloka koji ima više ruku u parlamentima. To je, navodno, rezultat odluke visokog predstavnika Kristijana Šmita (Cristiana Schmidta) koji je svojom intervencijama korigirao izborni zakon tako da sad još više pogoduje nacionalističkim strankama.

Ovo je razlog zbog čega je Nermin Nikšić počeo vrludati u odgovorimana pitanje sa kim će SDP uči u koaliciju, i uporode potajno razgovarata sa Željkom Komšićem i Bakirom Izetbegovićem. Tako da se nakon nekoliko takvih Nikšićevih istupa na „velika vrata“ počelo pričati o koaliciji SDP-A i SDA, plus DF.

Svojim izbornim debaklom Izetbegović se povukao u sjenu da "ohladi motore" koje je pregrIjao u zaista žestokoj i ostrašćenoj kampanji koju je vodio3-4 mjeseca. Komšić se skoro nije ni oglasio nakon osobne pobjede, ali i dobrog rezultata DF-a. Ipak se u Sarajevu čula „grmljavina stada“ koju su prouzročili režimski botovi i jastrebovi. Oni su svoj bijes iskaljivali prema viskom predstavniku koji je, po njima, svojim odlukama pogodovao politici Dragana Čovića, odnosno Hrvatima, dok je zakinuo Bošnjake. Potom su se ustremili na bošnjačke izdajnike naizivajući ih "Dritanima", posebno na Elmedina Konakovića, optužujući ih da su šurovali sa Šmitom i Čovićem kako bi bili prihvatljiviji HDZ-u od SDA i DF-a za formirnaje vlasti.

Međutim, kao što smo već istakli, preko noći je prestala "grmaljivna stada", splahnule se prijetnje Šmitu, protesta neće biti. Svi, posebno SDA, ograđuju se od samoproglašenih organizatora protesta. Preko noći se ugasiše medijske zvijezde DF-ovi bombarderi Emira Suljagić i Reuf Bajrović, Sejfudin Tokić i Nihad Aličković. Ko bi u Sarajevu otvorio paštetu i nje bi izvirio jedan od ovih DF-ovih jastrebova. Samo se čekalo još da se Reuf Bajrović popne na ćurs Begove džamije i zagrmi na izdajnike i "bošnjačke Dritane".


Seka je heroina botova

Uporedo je bijesnilo botova metastaziralo da su se počeli klati i ujedati između sebe. Čak je i OESC, konačno (!) osudio jednog od najzloglasnijih botova Jasmina Mulahusića. Potom su ga svi odreda počeli osuđivati i ograđivati se od njega. To je naravno izravno direktiva Sebije Izetbegović, herione botova, kojoj se njhove "botovanje",pljuvanje i sijanje mržnje "obilo o glavu".

Samo na prvi pogled situacija izgleda bezazleno i daje "grmljavina stada" u Sarajevu prestala sama od sebe. Ne, na protiv! To je samo dokaz da su botovi i jastrebovi umreženi u obavještajno podezemlje i da bi djelovali kao medijski megafoni, informiranti, doušnici i provokatori. Dakle, "grmljavinu stada" su izravno zaustavili svojim „slišalicama“ kako Željko Komšić , tako isto i Sebija Izetbegović kako bi izvršili veliko spremanje pred pregovore sa za koaliranjem sa SDP-om. Jer njih dvoje imaju najveći utjecaj na OSA-u i samog Osmana Mehmedagića Osmicu, koji je,uzgred rečeno, u knock downu nakon što su pohapšeni narkodileri u aferi "Skay". Osim što su se bavili raznim oblicima kriminala, od krađa, paljena automobila, do prodaje droge, oni su bili Osmicini informiranti i doušnici, te kao takvi najčeće su postvaljani za vođe režimskih "odreda smrti". Prema tome sve što su Osmici značili Keljemendi, Garo i Šmrk, to su za Seku bili Mulahusić i Lingo, a za Željka, Reuf i Emir. Ista bagra,isti škart, isto smeće!

Na sve ovo bi Nikšić trebao zažmiriti i prihvatiti "ispružene ruke" Izetbegovića i Komšića. Nije ovdje riječ o pukom koaliranju stranaka sa dijametralno različitim ideologijama, koliko je SDP mušričko-ateistička, a SDA munafičko-islamistička, već je riječ amnestiji SDA i DF od kriminala i zločina kojeg su počinili prije svega prema Bošnjacima, piše The Bosnia Times.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.