BOSANSKA DOLINA PIRAMIDA

Kompleks "Ravne" u Visokom: Prodavci suvenira zadovoljni još jednom rekordnom sezonom

Što se tiče kupovine tu prednjače gosti iz Njemačke i Austrije, koji su mnogo zainteresovani za kristale

Nermin Alilhodžić: Jako sam zadovoljan sezonom koja je na izmaku. N. Smajlović

N. Sm.

12.11.2022

Aleja suvenirnica u Kompleksu Ravne u Visokom iz godine u godinu ima sve brojnije sadržaje i sve bolju ponudu, a tome svakako doprinose i sve veće posjete gostiju iz cijelog svijeta. 

Kao što je sezona u Bosanskoj dolini piramida ponovo bila rekordna, tako rekorde obaraju i suvenirnice i obrti koje je moguće pronaći nadomak ulaza u tunele Ravne. 

– Jako sam zadovoljan sezonom koja je na izmaku, a mislim i da sve ostale kolege koje rade ovdje dijele moje mišljenje. Nakon kratke pauze ove godine smo ponovo imali naše stalne goste iz cijelog svijeta, tako da je i prodaja mnogo bolja, ali i potražnja, zbog koje svake godine se trudimo da obogatimo našu ponudu – priča za portal "Avaza" Nermin Alihodžić, vlasnik suvenirnice "Nino".


Nermin već nekoliko godina ima ovaj obrt, bavi se nabavkom i prodajom kristala, minerala, dragog kamenja i brojnih interesantnih primjeraka koji privlače pažnju posjetilaca Bosanske doline piramida.

– Što se tiče kupovine tu prednjače gosti iz Njemačke i Austrije, koji su mnogo zainteresovani za kristale, dobro se razumiju, tako da je s njima i najviše posla. Naravno, svi gosti koji nam dođu imaju želju da nešto kupe i da imaju uspomenu na boravak u Bosanskoj dolini piramida, pa se i mi stalno trudimo da imamo što bogatiju ponudu i za svakog gosta ponešto. Od ove godine u ponudi imamo drveni kristal, obogatili smo ponudu ukrasnih magneta, a tu su i neki tradicionalni bosanski proizvodi i predmeti – kazao nam je Nermin.


Kako se širi i uređuje sam Kompleks Ravne, tako se širi i ovo mjesto koje je nazvano Aleja suvenirnica, a danas svojim uređenjem, izgledom i ponudom, i zaslužuje ovaj naziv.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.