NASTAVAK SJEDNICE

Poznata imena delegata iz BPK za Dom naroda FBiH: Izabrana Berina Fejzić iz Kluba Hrvata

BPK u Domu naroda PFBiH pripada i jedna pozicija u Klubu ostalih, ali pošto u Skupštini nema poslanika koji su se tako izjasnili CIK bi trebao odlučiti na koji način je popuniti

Piše: A. Bajramović

24.11.2022

Skupština BPK - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Na današnjem nastavku konstituirajuće sjednice Skupštine BPK Goražde izabrani su delegati za Dom naroda Parlamenta FBiH.

Tajnim glasanjem izabrani su Nezim Alagić (Narod i pravda) iz Kluba Bošnjaka i Berina Fejzić (Bosanska narodna stranka) iz Kluba Hrvata, dok su u Klubu Srba po jedan glas dobile Branka Cvijetić (Novi početak) i Daliborka Milović (Liberalna stranka), pa će o ovoj poziciji odlučivati žrijeb.

BPK u Domu naroda PFBiH pripada i jedna pozicija u Klubu ostalih, ali pošto u Skupštini nema poslanika koji su se tako izjasnili CIK bi trebao odlučiti na koji način je popuniti.

Nastavak konstituirajuće sjednice održan je uprkos primjedbama iz opozicione SDA da je potrebno sačekati istek žalbenog roka nakon što je Centralna izborna komisija BiH ovjerila liste kandidata za Dom naroda iz BPK. Ova sugestija nije prihvaćena uz obrazloženje da je CIK prihvatio liste svih političkih subjekata, tako da nije jasno ko bi se na takvu odluku uopće žalio.

Rezultati glasanja bit će dostavljeni CIK BIH na potvrđivanje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.