IZJAVA ZA "AVAZ"

Profesor Kazaz: Zahvaljujući Turković iranski ministar širi najcrnju propagandu u Sarajevu

Djevojčice i žene na ulicama Irana dovoljno govore šta misle o tom režimu svojim protestima, poručio je profesor Kazaz

Kazaz: Turković je unazadila BiH. Printscreen / Fena

Piše: H. J. I.

6.12.2022

Ministar vanjskih poslova Hossein Amir-Abdollahian nalazi se u posjeti Sarajevu, gdje se sastao sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković. 

Kako za portal "Avaza" kaže profesor Enver Kazaz, Turković je osoba koja je izašla iz kruga liberalno-humanističkih vrijednosti zapada. 


- Ona je unazadila BiH. U trenutku dok na ulicama iranskih gradova režim proliva ljudsku krv, gospođa Turković poziva iranske vlastodršce. Ona nije političarka, nego političko smeće i hitno treba zbog svoje politike ne podnijeti ostavku nego isključiti se iz društvene zajednice BiH. Nisam upamtio goru političarku ili političara na prostoru BiH od gospođe Turković - rekao je Kazaz.

Osvrnuo se i na teške optužbe koje je na račun Sjedinjenih Američkih država iznio iranski ministar. Naime, on je optužio SAD da se radi o "vrhuncu stranog uplitanja i planiranog terora".


- Vrlo je jasno da iranski ministar mora da širi i u Sarajevu propagandu onakvu kakvu šire u domaćoj javnosti. Niko više ne vjeruje u tu propagandu. Djevojčice i žene na ulicama Irana dovoljno govore šta misle o tom režimu svojim protestima. I dok čovječanstvo saučestvuje sa protestima Iranki i Iranaca, ministar ima zahvaljujući gospođi Turković u Sarajevu mogućnost da širi najcrnji vid propagande - rekao je Kazaz za portal "Avaza". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.