POSLJEDNJI IZVJEŠTAJ

I danas gužve na granicama: Kilometarske kolone automobila

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari

Ulaz u BiH na prijelazu Bosanska Gradiška. Screenshot

E. T.

3.1.2023

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na graničnim prelazima: Bosanska Rača, Šepak, Karakaj i Vardište kolone vozila su na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.


Izlaz iz BiH na prijelazu Bosanska Gradiška. Screenshot

Magla se zadržala na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera, a posebno izdvajamo područje: Bugojna, Visokog, Gračanice, Ljubuškog, Travnika i Bijače, te dijelove Kantona Sarajevo. Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno.


Gužve i u Bosanskom Brodu. Screenshot

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Semizovac-Olovo (dionici Čevljanovići-Nišići u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (uz regulaciju semaforima).


GP Orašje. Screenshot

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

GP Gradina. Screenshot

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

GP Šepak. Screenshot

Zbog novogodišnjih praznika večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.