POZITIVNE PRIČE

Semir Osmanagić sve uposlenike počastio zasluženim odmorom

Iza nas je jako uspješna sezona, ali i sezona u kojoj se ova ekipa radnika zaista mnogo umorila, ali i postigla velike rezultate, rekao je Mustafa Bajić

Ovoga puta radnici počašćeni odmorom u Fojnici. Avaz

N. Sm.

7.1.2023

Dok nas prethodnih mjeseci okupira priča o krizi, neizvjesnosti, stalnim poskupljenjima, te odlascima ljudi iz naše zemlje, osnivač Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" Semir Osmanagić nastavlja s pozitivnim pričama i za današnje vrijeme s nesvakidašnjim potezima. 

Nakon što je u decembru vodiče, uposlenike i saradnike Fondacije počastio odlaskom u Egipat, te obilaskom egipatskih hramova i piramida, ovoga puta na red su došli vrijedni radnici, koje je počastio boravkom i odmorom u fojničkom Reumalu.

Postigli velike rezultate

– Iza nas je jako uspješna sezona, ali i sezona u kojoj se ova ekipa radnika zaista mnogo umorila, ali i postigla velike rezultate, jer smo Bosansku dolinu piramida, a posebno Kompleks Ravne obogatili brojnim novim sadržajima, za što su u najvećoj mjeri zaslužni radnici koji su sada u Fojnici na odmoru.

Ovo je zaista nešto što nam je trebalo, a dr. Osmanagić nas je počastio punim pansionom i svim mogućim sadržajima, na čemu smo mu zaista zahvalni, jer je riječ o poslodavcu kakvih je danas malo na ovim prostorima – kazao nam je jedan od radnika, Mustafa Bajić.

Osim odmora, uživanja koja nudi obnovljeni hotel Reumal, radnici su svakodnevno uživali i u dodatnim aktivnostima poput obilaska Franjevačkog samostana, muzeja, ali i okolnih planina, što će im napuniti baterije za nove radne izazove koji ih očekuju.


Velika porodica

– Ovo je možda i najbolji način kako da se poslodavac zahvali svojim uposlenicima za marljiv i pošten rad, požrtvovanost i odnos prema radnim obavezama u ovako velikom projektu kakav je istraživanje bosanskih piramida. 

Naš tim Fondacije je jedna velika porodica, jedni prema drugima se odnosimo s poštovanjem, a pored putovanja koja su ove godine uposlenici imali, redovno održavamo i Team buildinge Fondacije na našim lokacijama, gdje se svi zajedno družimo, takmičimo i još bolje upoznajemo, što je formula uspjeha koji imamo – kazao nam je dr. Osmanagić koji je zajedno s radnicima boravio na odmoru u Fojnici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.