SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Savez logoraša BiH: Svako neka radi svoj posao, zajednički gradimo funkcionalan sistem i državu

Navode da se i ove godine, kao i prethodne, loši trude da stvore atmosferu netrpeljivosti, nesigurnosti i nemira za sve koji nisu sa njima

Savez logoraša u BiH: Podsjetili da su prije godinu podnijeli dvije krivične prijave. Avaz

Al. B.

9.1.2023

Bosna i Hercegovina se od početka agresije suštinski dijeli samo na dvije bitne kategorije – dobre i loše ljude, saopćeno je danas iz Saveza logoraša BiH. 

U saopćenju se navodi da se i ove godine, kao i prethodne, loši trude da stvore atmosferu netrpeljivosti, nesigurnosti i nemira za sve koji nisu sa njima.

Iz Saveza logoraša u BiH podsjećaju domaće institucije i organizacije da su na protokol Tužilaštva BiH prije godinu dana podnijeli dvije krivične prijave vezane za incidente tokom identičnih prošlogodišnjih januarskih obilježavanja u Bijeljini, Janji, Foči, Gacku i Prijedoru.

- Stoga još jednom, na ovaj način, samo tražimo da svako radi svoj posao i da zajednički gradimo funkcionalan sistem i državu, počevši od kancelarije Visokog predstavnika u BiH, Tužilaštva BiH, Suda BiH, SIPA-e, ostalih nadležnih državnih institucija i agencija. Savez će, kao i do sada, dati svoj najaktivniji doprinos i informacije – navodi se u saopćenju Saveza logoraša BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.