AVAZ NA LICU MJESTA

Jake mjere bezbjednosti ispred Kantonalnog suda zbog izjašnjenja o krivici ubica sarajevskih policajaca

Optuženi Savo Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković naći će se pred sutkinjom Kantonalnog suda u Sarajevu Melikom Murtezić

Jake mjere bezbjednosti. B. Cerić

Piše: B. C.

10.1.2023

U Kantonalnom sudu u Sarajevu će se danas izjasniti o svojoj krivici ubice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Ispred Kantonalnog suda su jake mjere bezbjednosti. Optuženi Savo Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković naći će se pred sutkinjom Kantonalnog suda u Sarajevu Melikom Murtezić.

Podsjećamo, optuženi se terete da su 26. oktobra 2018. godine u naselju Alipašino Polje oko 4:20 sati, nakon što su ih policijski službenici zatekli u krađi vozila u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u policijske službenike Adisa Šehovića i Davora Vujinovića koji su se nalazili u policijskom automobilu. 

Policijski službenici su ubijeni, tako što je Adis Šehović od zadobijenih povreda odmah preminuo, dok je Davor Vujinović teško ranjen, usljed čega je nekoliko sati nakon podlegao povredama.Ubice sarajevskih policajaca se izjašnjavaju o krivici. B. Cerić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.