GLAVNI ODBOR DPS-A

Đukanović najavio da ostaje u stranci, njegov nasljednik poručio: Velika odgovornost za mene

Željeli smo da što brže damo ocjenu našeg učešća na temelju kojih ćemo usloviti pripremu za parlamentarne izbore, rekao je

Živković. Antena M

S. S.

6.4.2023

Glavni odbor Demokratske partije socijalista prihvatio je ostavku Mila Đukanovića i jednoglasno odlučio da vršilac dužnosti predsjednika DPS-a bude Danijel Živković.

Dosadašnji lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kazao je, u obraćanju nakon sjednice GO, da su rezultati predsjedničkih izbora pokazali da Crna Gora srlja vodama velikosrpskog nacionalizma.

Osvrt na predsjedničke izbore

- Osvrt na nedavno završene predsjedničke izbore bila je tema sjednice. Željeli smo da što brže damo ocjenu našeg učešća na temelju kojih ćemo usloviti pripremu za parlamentarne izbore. Imali smo dugu detaljnu kvalitetnu raspravu na tu temu - rekao je Đukanović u obraćanju javnosti, nakon sjednice GO.

Dodao je da nije mala stvar što su uzeli 40 posto na izborima i iz pozicije opocizije, ali da nisu zadovoljni rezultatom.

Posebno je, ističe Đukanović, bio plodonosan razgovor na temu parlamentarnih izbora.

- Vjerujemo da smo predvodili Crnu Goru u vremenu kada je usvajala nove dionice na vrijednosnoj orijentaciji - istakao je Đukanović.

- Vjerujemo da smo predvodili Crnu Goru u vremenu kad je osvajala nove dionice na vrijednosnoj orijentaciji crnogorskog društva... Ponosni smo na to. Vjerujemo da je naš sistem vrijednosti superioran i da crnogorsko društvo ima pravo na sezonsko lutanje, kao što se dešava nakon 30. avgusta. Ali, razumijemo da su u životu društva i čovjeka mogući ciklusi, neki bolji, neki lošiji. Moramo biti istrajni u dostizanju državno-političke relevantnosti - - kazao je.

Nema ozbiljne alternative

Đukanović navodi da na sceni nema ozbiljne alternative onome što je pokazao DPS, ali da uvažavaju mišljenje građana.

- Povukli smo novi potez tako što sam ja odlučio da se povučem s dužnosti predsjednika nakon dvadesetpetogodišnjeg upravljanja partijom, na koje sam ponosan. Nije to moja uspješnost, nego uspješnost te politike koju sam personifikovao - rekao je Đukanović.

Da bi mogli da pomognu da Crna Gora dostigne ostvarenja kojima teže, Đukanović ističe da su se odlučili se za promjenu na vrhu stranke.

- Moju odluku da se povučem je prihvatio GO, koji je prihvatio i da se za predsjednika izabere Danijel Živković. DPS js iznjedrio novu generaciju ljudi, koji će biti okosnica neke buduće vlade. Jedan od najmarkatnijih ljudi te generacije je Živković,i ubjeđen sam da smo napravili dobar potez, koji će biti impuls rehabilitaciji ppvjerenja - naveo je Đukanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.