"TU IM NIJE MJESTO"

Redžo Lemezan i najpoznatiji bh. preletač Damir Arnaut napustili Našu stranku

Naš zajednički grijeh jeste neposlušnost i nedivljenje jednoj osobi iz Naše stranke, vladaru iz sjene, naveo je Lemezan

Redžo Lemezan i Damir Arnaut. Printscreen

S. S.

5.7.2023

Redžo Lemezan napustio je danas Našu stranku zbog, kako navodi, činjenice da to nije demokratska stranka kao što je mislio i da mu zbog toga, tu nije mjesto. Damir Arnaut, najpoznatiji bh. preletač, također je napustio stranku. 

Ovu vijest je Lemezan objavio na Facebooku.

- Nakon ogromnih napada na mene koji su bili i uoči i za dane Bajrama, od članova Naše stranke, iako sam molio da diskusija prestane, poštujući vjerski praznik, one nisu stale, a sve zbog moje slobode govora, odnosno podrške gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić.

"Demokratija u Našoj stranci je samo na papiru"

Šuteći na takve stvari rukovodstvo stranke mi je jasno poslalo poruku da sloboda govora, mišljenja, kao temeljna ljudska prava nisu dobrodošli u Našoj stranci.

Da, demokratija u Našoj stranci je samo na papiru.

Najbolji pokazatelj toga jeste jedan kandidat za predsjednika na nedavnom održanom kongresu i samo jedan diskutant.

Naša stranka je bila moj izbor devet godina. Ostao sam dosljedan temeljima te partije. Naša stranka nije!

Zarad komadića vlasti principi su izdati, non-stop se gutaju “žabe”, glasa se za osobe s američke crne liste, a crvene linije odavno nema.

U Našoj stranci i dalje ima sjajnih ljudi s kojima ću rado uvijek sarađivati i kojima se ovim putem zahvaljujem na ogromnoj podršci svih ovih godina.

"Glasačka mašinerija"

Ali, ne želim biti u stranci u kojoj mi neko bez argumentacije govori kako trebam glasati uoči glasanja!

Ne želim biti u stranci gdje ne mogu imati svoj stav i iznijeti ga!

Ne mogu i ne želim biti u stranci u kojoj je pet profesionalnih zastupnika u Kantonu Sarajevo s jako velikim platama, a da su se dobrovoljno odrekli kancelarije u Skupštini KS (jedini od svih parlamentarnih stranaka) u kojoj bi trebali provoditi radno vrijeme, primati građane, koordinisati aktivnosti i zaraditi platu. Ta odluka je donesena prije mog pristupanja SKS.

Ne prihvatam da sam "glasačka mašinerija", ruka koja se pokreće "na daljinski". Građani me nisu birali za to da neko drugi donosi odluke, a da ja samo glasam.

Moj najveći grijeh u Našoj stranci je isti kao i grijeh Albina Zuhrića, Denisa Gratza, Damira Marjanovića, Neire Dizdarević, Damira Arnauta, Elvisa Vrete i mnogih drugih čestitih članova koji su napustili Našu stranku u posljednje vrijeme.

"Zajednički grijeh"

Naš zajednički grijeh jeste neposlušnost i nedivljenje jednoj osobi iz Naše stranke, vladaru iz sjene, ali kad je god neki veći politički problem u javnosti je nema i nikada ne snosi odgovornost, ali o svemu odlučuje.

HDZ je za Našu stranku danas "nositelj evropskih vrijednosti", baš kao što je za njihove federalne zastupnike Zagreb "jedini progresivni grad u regiji". To valjda objašnjava stajanje na stranu HDZ-a u Mostaru. Gašenjem organizacija u Mostaru kao i u još nekim gradovima, nepostojanje Naše stranke u manjem entitetu, potpuna politička isključenost za sve važne teme Bosne i Hercegovine govori da je za rukovodstvo Naše stranke država od Baščaršije do Marindvora.

S obzirom na to da je Naša stranka izdala temeljne principe, postulate zbog kojih sam joj vjerno služio, donosio glasove, s obzirom na to da se ne dopušta drugačije mišljenje, da se nameće jednoumlje, napuštam tu i takvu Našu stranku.

Kao mladom čovjeku nije mi lahko. No, nisu mi ostavili izbor. O narednim političkim potezima blagovremenu ću obavijestiti javnost - napisao je Lemezan na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.