PODRŠKA PORODICI

Davor Dragičević nakon izricanja presude u slučaju "Dženan Memić": Nadam se da je Banja Luka na redu

Nisam lično zadovovljan, jer želim da se podignu optužnice za ubistvo u slučaju Dženana Memića, poručio je Dragičević

Davor Dragičević. N1

H. J. I.

21.7.2023

Sud BiH danas je donio drugostepenu presudu u slučaju "Dženan Memić". Alisa Ramić (ranije Mutap) i Hasan Dupovac osuđeni na zatvorske kazne u trajanju od dvije i po, odnosno tri godine. 

Podršku porodici Memić danas je dao i Davor Dragičević, otac nastradalog Davida Dragičevića. On je na početku obraćanja rekao kako je lijepo danas biti ovdje. 

- Moram ponoviti, ja Davor Dragičević i grupa "Pravda za Davida", mi smo ovdje podrška porodici Memić i Ifetu Feragetu. Nisam lično zadovoljan, jer želim da se podignu optužnice za ubistvo u slučaju Dženana Memića. Ako postoje organi ove zemlje, nadamo se da će nam dati za djecu pravnu pobjedu. Ovo je fin iskorak za ljude, za sve nas, i iskreno se nadam da je Banja Luka na redu - rekao je Dragičević koji godinama pokušava, kako on kaže, dokazati ubistvo svoga sina Davora za koje krivi policijske strukture entiteta RS.

- Naravno da se nadam. Nadam se da je ovo vjetar u leđa nama protiv zločinaca iz RS i Dragana Lukača i da će se uhapsiti ubice. Meni lično nije bitno kakva će kazna biti, bitno je da to vidimo i da ono što smo mi govorili potvrdi se kao istina. Mog su sina mučili i to je istina. Mogu oni s kriminalizacijom klevete raditi šta žele, ali ja ću ovo reći. Drago mi je zbog ovakvog sudskog epiloga - rekao je Dragičević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.