KPZ SARAJEVO

Video / Urke obišao pritvorski kompleks na Igmanu, pohvalio rad menadžmenta

Za dobar rad pravosuđa mora biti dobar rad i organizacija zatvorskih jedinica, kazao je Urke

Faruk Zubčević i Sven Marius Urke. Avaz

16.9.2023

U posjetu novom pritvorskom kompleksu KPZ Sarajevo danas je došao Sven Marius Urke, direktor sudske administracije Norveške inače nosilac najvažnijeg projekta reforme pravosudža u BiH. Urke je bio jedno vrijeme međunarodni član Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV BiH).

Obišao novoizgrađeni objekt 

Prilikom obilaska pritvorske jedinice na Igmanu, Urke je pohvalio rad direktora KPZ Sarajevo Faruka Zubčevića i njegovih suradnika, te pojasnio koji značaj ima izgradnja kompleksa za pravosuđe BiH.

- Želim čestitati direktoru i osoblju s kojim je postigao ove rezultate na ovom projektu. Ja radim u okviru pravosuđa mnogo godina i zasigurno znam da za dobar rad pravosuđa mora biti dobar rad i organizacija zatvorskih jedinica. Znam da je to bio izazov u sarajevskoj regiji i općenito u BiH mnogo godina do sada, ali ovo što sam sada ovdje imao prilike vidjeti zaista je impresivno. Mislim da ove ćelije, ovaj prostor i oragnizacija mogu poslužiti kao primjer evropskog standarda, tako da vam želim čestitati na uspješno obavljenom poslu - rekao je Urke.

Finalizacija aktivnosti

Direktor Zubčević se zahvalio na podršci koju je dobijao od Urkea i njegovog menadžmenta.

- Meni je posebno milo i drago što ste izdvojili svoje vrijeme i došli u posjetu KPZ Sarajevo. Ujedno vam se zahvaljujem za sve što ste uradili za pravosudni sistem BiH, kao i podršku koju sam imao lična s vaše strane i od strane vašeg menadžmenta. Mislim da je KPZ Sarajevo izgradnjom ovog kompleksa stvorio uslove za ozbiljnu borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, a ja kao direktor ove Ustanove obavezujem se da ću nastavak i finalizaciju ovih aktivnosti uraditi u roku i što je prije moguće, te nakon dobijanja upotrebne dozvole pustiti u rad ovaj objekat - kazao je direktor Zubčević.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.