REAKCIJE

Advokat Bilić o "odbrani" sudije Perića: Zašto imamo zakone kada imamo njega i "njegov osjećaj za pravdu"

Ako je ta izjava bila dio njegove odbrane, onda je jasno zašto se kaže - ko je sam sebi advokat, ima budalu za klijenta..., napisao je advokat Bilić

Bilić: Sudija Perić ovo izjavi i osta živ. Avaz

E. Ć.

8.11.2023

Ugledni sarajevski advokat Senad Bilić oglasio se na društvenim mrežama i reagovao na izjavu sudije Branka Perića koji je na pripremnom ročištu pred prvostepenom Disciplinskom komisijom rekao "uvijek ću kršiti zakone u ime pravde".

- Sjedim i čekam da obavim jedan od naših jesenjih kontinentalnih rituala - zamjenu ljetnih za zimske gume. Dok čekam, iz glave mi ne izlaze riječi uvaženog sudije Branka Perića koje je izgovorio u toku disciplinskog postupka koji se vodi protiv njega: "uvijek ću kršiti zakone ako su oni suprotni pravdi". Sudija Perić ovo izjavi i osta živ - napisao je advokat Bilić.

Upitao je šta je pravda i ko je taj koji će odrediti da je nešto pravedno, a nešto nije.

- Zašto imamo zakone kada imamo sudiju Perića i njegov "osjećaj za pravdu"? Zadnji poznati sudija koji je sudio na ovaj način je bio "sudija sa Divljeg zapada", čuveni Roj Bin a prije njega španjolski inkvizitor biskup De Torkuemada koji je također po svom osjećaju za pravdu spalio stotine nevinih ljudi. Dakle bez suda i suđenja, samo na osnovu "osjećaja za pravdu"...

Ako je ova izjava sudije Perića bila dio njegove odbrane u postupku koji se vodi protiv njega, onda je jasno zašto se kaže - ko je sam sebi advokat, ima budalu za klijenta... - poručio je advokat Bilić.

Objava advokata Bilića na Facebooku. Screenshot / Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.