SASTANAK SA AMBASADOROM

Ljekarska komora KS izdvojila 10.000 KM za pomoć narodu Gaze, spremni i za prijem ranjenika

To neće biti samo finansijska, već svaka druga pomoć, rekao je dr. Zaid

Zaid i Namura. Facebook

Alen Bajramovic

13.11.2023

Predsjednik Ljekarske komore Kantona Sarajevo dr. Rifat Rijad Zaid susreo se danas sa ambasadorom Palestine u BiH Rezakom Namurom (Rezeq Namoora). Teme razgovora bile su vezane za konkretnu pomoć koju Ljekarska komora KS može i planira pružiti narodu Gaze i ostatka Palestine. Danas je izdvojeno 10.000 KM, što je samo početak finansijske pomoći komore.

- Dogovorili smo da će Komora kroz svoje institucije i sa svojim članstvom nastaviti dalje da pomaže i čini sve kako bi se olakšala patnja stanovništva u Gazi koje je podvrgnuto sistematskom uništavanju i genocidu.

To neće biti samo finansijska, već svaka druga pomoć. Prije svega stručno-medicinska, prijemom ranjenika u naše ustanove čim se za to steknu uslovi - kazao nam je dr. Zaid.

On dodaje da je u svim slučajevima kršenja osnovnih ljudskih prava na život ili zdravlje, dužnost ljekara da reagira i svim svojim bićem stane na stranu onih kojima je ugroženo pravo na život.

- Bilo gdje, bilo kome i bilo kada da se ovo dešava što se danas dešava u Gazi, naša dužnost je da reagiramo. Ne samo kao ljekari već kao ljudska bića - dodaje Zaid. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.