PLANOVI

Juratović podržao projekte razvoja Bosanske krajine

Trudit ćemo se da ostvarimo što bolje mogućnosti opstanka bošnjačkih povratnika u entitet Republika Srpska

Sa sastanka. Fena

FENA

7.6.2024

Ambiciozne planove za period 2024.-2025. godine, uključujući projekt izgradnje Centra za zdravo starenje i jetime u Bosanskoj Dubici, predstavio je članu njemačkog Bundestaga Josipu Juratoviću tokom susreta u Berlinu, odbornik u Skupštini Bosanske Dubice Jasmin Spahić.

Juratović je član Odbora za vanjsku politiku Bundestaga i zadužen je za jugoistočnu Evropu, te je izrazio veliki interes za potencijale i mogućnosti ekonomskog povezivanja u Bosanskoj krajini.

Spahić je istaknuo važnost saradnje sa Njemačkom, naglasivši da je ta zemlja tokom rata pružila veliku podršku Bosni i Hercegovini, primivši brojne izbjeglice koje su bježeći od stradanja spas potražile van granica naše zemlje.

-Trudit ćemo se da ostvarimo što bolje mogućnosti opstanka bošnjačkih povratnika u entitet Republika Srpska. Znamo da Bošnjaci u tom dijelu BiH ne ostvaruju svoja prava koja im Ustav garantuje, a sa druge strane, imamo dosta jetima i želimo da ih udomimo, kao i svim povratnicima omogućimo normalan život. Upravo, jedan od važnih momenata ove posjete je to da ćemo kroz prezentaciju naših projekata i potencijala omogućiti bolje povezivanje s nevladinim organizacijama i bržu realizaciju tih projekata – kazao je Spahić

Ističe da je ovo samo početak jače saradnje s međunarodnim partnerima, što bi trebalo doprinijeti ukupnom razvoju Bosanske krajine i poboljšanju kvalitete života njenog stanovništva.

- Juratović je izrazio zadovoljstvo pozivom na saradnju i dao je svoju podršku realizaciji spomenutih projekata – kaže Spahić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.