VRHUNSKI DOGAĐAJI

Subota rezervisana za park "Ravne 2": Bit će otkrivene biste naših istaknute književnika, Semir Osmanagić promoviše 10 knjiga

Riječ je o ograničenom tiražu i kompaktno uvezanih deset knjiga u jednom omotu koje čine cjelinu

Park "Ravne 2". Park "Ravne 2"

N. H.

prije 3 dana

Park Ravne 2 u Visokom sutra će biti domaćin dva velika događaja. Ovaj arheološko - turistički park prostire se na površini od 100.000 kvadratnih metara i nalazi se u Visokom, u centru BiH.

Semir Osmanagić će sutra od 18:00-19:00 sati, imati promociju deset svojih knjiga koje upravo izlaze iz štampe pod nazivom "Alternativna historija".

Riječ je o ograničenom tiražu i kompaktno uvezanih deset knjiga u jednom omotu koje čine cjelinu, među kojima se nalaze bestselleri, ali i neka izdanja koja izlaze po prvi put. 

Nešto ranije u danu, od 11:00 sati u drugoj dolini parka "Ravne 2", pored bisti besmrtnih svjetskih autora ljubavne poezije, svoje mjesto će naći i 16 bisti naših istaknutih pjesnika/književnika i naučnika. Među njima su slijedeći književnici: France Prešeren, Ivo Andrić, Miroslav Krleža, Tin Ujević, Meša Selimović, Desanka Maksimović, Mak Dizdar i Aleksa Šantić.

Uz njih će biti vrhunski intelektualci s naših prostora: nobelovci Vladimir Prelog i Lavoslav Ružička, Milutin Milanković, Ruđer Bošković, Mihajlo Pupi, Muris Osmanagić, Mileva Ajnštaj-Marić i Jožef Štefan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.