NAČELNIK NOVOG GRADA

Efendić reagovao na prozivke, pa poručio: Trojka nije ni za šta osim za parade

Super su i bazen i sportski teren i kružni tok, ali ko će ih koristiti ako svi "pocrkamo", poručila mu je Čengić

Efendić: Reagovao na prozivke. Facebook

E. Ć.

prije 4 dana

Načelnik Novog Grada Sarajevo Semir Efendić kritikovao je trojku nakon što se novinarka Rubina Čengić požalila na nečistoću i mrak u naselju Dobrinja 3.

- U Dobrinji 3 u jednoj ulici već 20 dana ne radi rasvjeta, komšije se kunu da su u ulici vidjeli lisicu, u lokalnoj rijeci su se pojavile otrovne zmije, kontejneri su na 36 stepeni puni i užasno smrde.... Super su i bazen i sportski teren i kružni tok, ali ko će ih koristiti ako svi "pocrkamo" - napisala je Čengić na Facebooku.

Efendić joj je odgovorio na prozivke u komentaru.

- Samo to treba javiti Vladi Kantona Sarajevo. Rasvjetu održava KJKP Park, smeće čisti KJKP Rad, a obaveza kantona su i mjere deratizacije i sve ostalo što oni očito nisu u stanju raditi. Ali eto morat će nekad ljudi shvatiti da ta ekipa nije ni za šta osim za parade - napisao je on.

Kritika Čengić i komentar Efendića. Screenshot

Kasnije je rasprava nastavljena, a novinarka Čengić ga je upitala šta su nadležnosti općine.

- Matični ured, izdavanje rodnih listova, sklapanje vjenčanja i izdavanje vjenčanih listova, izdavanje urbanističkih i građevinskih dozvola, izgradnja lokalne infrastrukture, izgradnja i održavanje lokalnih cesta, lokalnih vodovoda, i mnoge druge - naveo je Efendić te je još jednom naglasio da u "Kantonu Sarajevo kompletna komunalna privreda je kantonalna nadležnost".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.