NA GRANICI

Vlada Crne Gore utvrdila Prijedlog zakona o potvrđivanju sporazuma sa Vijećem ministara o izgradnji mosta na Šćepan polju

Za finansiranje ovog projekta, prema preliminarnim procjenama potrebno je oko 2,5 miliona eura

GP Šćepan polje. Wikipedia

S. S.

29.12.2023

Vlada Crne Gore utvrdila je danas Prijedlog zakona o potvrđivanju sporazuma sa Vijećem ministara BiH o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralnih puteva na lokaciji Šćepan polje i Hum i priključnih graničnih dionica.

Za finansiranje ovog projekta, prema preliminarnim procjenama potrebno je oko 2,5 miliona eura, od kojih svaka strana snosi po 50 posto ukupnih troškova, sa tendencijom da se odgovarajuća bespovratna sredstva obezbijede iz dostupnih fondova EU, saopšteno je crnogorske Vlade.

Sporazumom, koji je potpisan5. jula 2021. godine, definisani su osnovni principi saradnje u vezi sa zajedničkim nastupom prema potencijalnim zainteresovanim partnerima.

- Cilj sporazuma je uspješna realizacija projekta u što kraćem roku kako bi se unaprijedila saobraćajne povezanost između Crne Gore i BiH i iskoristile mogućnosti koje pruža Ekonomski i investicioni plan Evropske komisije za Zapadni Balkan - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.