SUĐENJE

Almir Ejubović, optužen za smrt tri djevojke, negirao krivicu

M. Kadrić

B.C.

28.8.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Almir Ejubović, koji je 29. juna, upravljajući BMW-om, izazvao nesreću na autoputu A-1 u kojoj su poginule tri djevojke, negirao je krivicu danas u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

U skladu s njegovom izjavom, predmet će biti proslijeđen na suđenje.

Ejubović je optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom. On se tereti da je, upravljajući svojim neregistriranim vozilom BMW X5 bez vozačke dozvole, s postavljenim nepripadajućim i nevažećim registarskim oznakama, krećući se iz pravca Vlakova prema Vogošćanskoj petlji brzinom od oko 166 kilometara na sat, prouzrokovao smrt više osoba, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede opasne po život.

U njegovom vozilu poginule su Lejla Oruč, Nađa Neradin i Ajla Ibrica, dok se teško povrijeđena Ajla Oruč 13. jula probudila iz kome.

Zatraženo je od Suda da se Ejuboviću izrekne mjera sigurnosti zabrane upravljanja vozilima u trajanju od pet godina zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Ejubovićev advokat je najavio da će pokušati s tužilaštvom sklopiti nagodbu radi potpisivanja sporazuma o priznanju krivice.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.