ŠTA SE DOGAĐA

Ko je poginuo u Blažuju?

Na mjestu događaja je izvršen uviđaj kojim je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica zajedno s policijskim službenicima Uprave policije MUP-a KS, te vještacima sudsko-medicinske struke, kaže Hadžiabdić

Mjesto gdje je pronađeno tijelo muškarca. Avaz

Piše: E. T. / Avaz.ba

29.7.2020

Prije pet dana u Blažuju, u neposrednoj blizini migrantskog kampa, pronađeno je beživotno tijelo mlađeg muškarca. Iako je iz MUP-a prvobitno medijima rečeno da se radi o migrantu, nakon uviđaja utvrđeno je da nije u pitanju migrant te da ga nije udario voz. 

- Na mjestu događaja je izvršen uviđaj kojim je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica zajedno s policijskim službenicima Uprave policije MUP-a KS, te vještacima sudsko-medicinske struke. Također, urađen je i pregled lokomotive i tom prilikom je konstatovano da se ne može dovesti u vezu s mjestom događaja. Sudsko-medicinski vještak je izvršio pregled tijela i nije se mogao izjasniti o načinu nastanka povreda. Policijski službenici Uprave policije Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju i utvrđivanju svih činjenica povodom pronalaska ovog beživotnog tijela - kazao je MIrza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS. 



Mirza Hadžiabdić: Uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije. Arhiv

Na pitanje "Avaza", da li je tačno da je kod nastradalog uočena rana na glavi od metka, Hadžiabdić kaže:

- To nije tačno. Uzrok smrti neće biti poznat sve do izvršenja obdukcije koja će se izvršiti po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.