KRIMINAL

Članovi klana Velje Nevolje i Marka Miljkovića svojim vođama poslali poruke podrške

Oni su obezglavljeni ali nisu rastureni, to je ozbiljna organizacija, i imaju vojnu strukturu

Veljko Belivuk. Agencije

A. Ka. / Kurir.rs

13.3.2021

Borba protiv organizovanog kriminala i kriminalnih grupa koje su se maskirale u navijače još traje. Ono što je mnoge začudilo je što, poslije hapšenja Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, Marka Miljkovića i njihovih najužih saradnika, navijačka grupa Principi, nije prestala da postoji. Naprotiv, umjesto da se pritaje, neki od njih prkosno daju podršku svojim uhapšenim "saborcima", optuženim za najteža krivična djela - teška ubistva, otmice, sakaćenje i mučenje, trgovina narkoticima, ilegalno posedovanje oružja, iznuda...

Istraga se nastavlja i u drugim pravcima, o povezanosti ove grupe sa drugim kriminalnim organizacijama, ali istražuju se i tokovi novca, gde je trenutno pod istragom više od 70 osoba i firmi.

- Oni su obezglavljeni ali nisu rastureni, to je ozbiljna organizacija, i imaju vojnu strukturu. Pod dva, partizanovi navijači znaju kako je djelovati u ilegali. Nemojte zaboraviti da je cijela vrhuška te grupe pohapšena nakon smrti Brisa Tatona, oni nisu prestali da postoje. Prošlo je par mjeseci dok se nisu oporavili, ali nisu nestali - kaže sagovornik Kurira.


Osvanule poruke podrške. Kurir.rs

Da Principi nisu nestali potvrđuje bakljada u čast rođendana Marka Miljkovića Mareta, ali i grafiti podrške ispisani po cijelom gradu.

Pored toga, neke procjene govore da ima još oko 200 simpatizera navijačke grupe Principi, koji im također i dalje daju podršku. Pitanje je koliko dugo će svi oni u toj podršci biti istrajni, s obzirom na jak udarac koji im je država zadala u prethodnom periodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.