NOVI DETALJI

Miljković glumio prodavca oružja da namami žrtvu, Velja Nevolja i egzekutori mjesec dana kovali plan za ubistvo Radojevića

Sumnja se da su po dogovorenom planu okrivljeni Dragan Mitrović kao i okrivljeni Marko i Miloš Budimir u više navrata osmatrali mjesta boravka, putnička vozila koja posjeduje, pratili kretanje i kontakte Zdravka Radojevića

Marko Miljković i Velja Nevolja: Vođe ozloglašenog klana. Arhiva

H. J. I. / Blic.rs

13.6.2022

Prošle nedjelje potvrđena je i druga optužnica koja ozloglašeni klan tereti za još dva ubistva - Gorana Mihajlovića i Nemanje Mitića, a koja pored već optuženih Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nemanje Lakićevića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Nebojše Jankovića, Nemanje Đurića, Dejana Tešića, Miloša i Marka Budimira, Srđana Lalića, ima i još novootkrivene saradnike ove kriminalne grupe Senada Rešovića i Dragana Mitrovića.

Dok je Rešović, kako se sumnja pomagao klanu u ubistvu Nikole Mitića, ova optužnica otkriva da je okrivljeni Dragan Mitrović bio zadužen za praćenje kretanja ubijenog navijača Zvezde Zdravka Radojevića. Dokazi koji su prikupljeni tokom istrage za ovaj zločin ukazali su da je osumnjičeni Mitrović trebalo da isprati gdje Radojević parkira svoje vozilo, kao i gdje živi, kako bi vođe ovog klana razradile plan ubistva.


Radojević otišao direktno kod svojih dželata

Prema informacijama koje posjeduje Blic.rs, čitava priprema ubistva trajala je od 30.10.2020. do 10.11.2020. godine, a u njoj su učestvovali Veljko Belivuk, Marko Miljković, Marko Budimir, Nemanja Lakićević, Vlade Draganić, Bojan Hrvatin, Nebojša Janković, Nemanja Đurić, Dejan Tešić, Miloš Budimir i Srđan Lalić.

Sumnja se da su po dogovorenom planu okrivljeni Dragan Mitrović kao i okrivljeni Marko i Miloš Budimir u više navrata osmatrali mjesta boravka, putnička vozila koja posjeduje, pratili kretanje i kontakte Zdravka Radojevića i o tome obavještavali organizatore. Prema navodima iz optužnice, okrivljeni Nemanja Lakićević je koristeći poznanstvo i povjerenje koje je prema njemu imao Radojević, koji mu je izrazio sumnju da mu je ugrožena bezbjednost, dao na korištenje svoj automobil "Passat", a o tome je obavijestio Marka Miljkovića tako što mu je poslao fotografiju autombila i njegove registracije, kako bi se Radojević lakše pratio.

Miljković je tada, kako se sumnja, bio taj koji je Radojevića namamio da dođe do parkinga u blizini "Laste", tako što mu se predstavio kao prodavac oružja.

- Miljković je slanjem poruka u kojima se predstavljao kao navodni prodavac vatrenog oružja na prevaran način namamio Radojevića da u jutarnjim satima 10.11.2020. dođe do parking prostora u blizini JP "Lasta" , kako bi se sreo i dogovorio kupovinu vatrenog oružja i municije, što je Radojević prihvatio i na parking prostoru se sreo sa Jankovićem, navodnim prodavcem - navodi se u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal u koju je "Blic" imao uvid.

Po dolasku na ugovoreni sastanak sa, Radojević je mislio, prodavcem oružja, sumnja se da je on iz svog vozila "Passat" prešao u "Megan Reno" kojim je upravljao Janković, koji mu je, navodi se u optužnici, rekao da idu na mjesto gde se nalazi oružje. Ubrzo potom, Radojević je otišao direktno kod svojih dželata.


Vezali ga, tukli pa ubili

Optužnica protiv ozlogašenog klana otkriva i kretanje Jankovića i Radojevića, gdje se navodi da su krenuli autoputem u pravcu Niša. Njih su pratili Hrvatin i Marko Budimir, kao i Nemanja Đurić i Dejan Tešić. Prva dvojica, navodi se u optužnici vizuelno su pratili kretanje, dok je Dejan Tešić išao ispred vozila, a Nemanja Đurić iza njih. Da im plan ne bi propao, oni su, stoji u optužnici, blokirali uključenje na autoput drugim vozilima u pravcu kojim su se Janković i Radojević uputili.

Optužnica otkriva da je i ozlogašeni klan pripremio tajni bunker u Ritopeku za ubistvo Radojevića, te su zidove i podove prekrili najlonima, gdje su imali spremne lisice i trake za vezivanje, rukavice, čizme, radna odijela, sredstava za čišćenje i uklanjanje tragova. Belivuk, Miljković, Miloš Budimir, Srđan Lalić i Vlada Draganić čekali su njihov dolazak u kući.

- Po pristizanju vozila sa Jankovićem i Zdravkom Radojevićem i ulaska u kuću, istog su savladali i vezali, na spratu kuće, gdje su za njima došli i Hrvatin i Marko Budimir, svi okrivljeni su oštećenog Zdravka Radojevića tukli, ispitivali kako bi iznudili informacije o putničkim vozilima koje ima i gdje se nalaze, uzeli mu kriptovani telefon i prinudili ga da ga otključa kako bi vidjeli sa kim je i kada bio u kontaktu, prinudili ga a što su i fotografisali da uzme i napuni pištolj municijom koji su mu dali u ruke kako bi ostavio svoje tragove na njima - navodi se u optužnici Tužilaštva.

Otisci prstiju na oružju, kasnije će, kako se sumnja, ovaj klan iskoristiti da namjesti da je Radojević pucao u kuću Marka Budimira. Naime, oni su nakon ubistva ovog navijača, istog dana oko 18 sati ispalili hice na garažu u dvorištu kuće Marka Budimira u Krnjači, kako bi prikrili ubistvo Radojevića, a lažno prikazali preko bioloških tragova da je Radojević pucao na okrivljenog Marka Budimira zbog čega je navodno pobjegao i nestao.


- Oni su ga fotografisali vezanog i sa oružjem u rukama i to slali kontaktima sa telefona oštećenog Radojevića i međusobno dijelili - naglašava se u optužnici.

U optužnici stoji da su Radojevića iz kuće odveli do skrivenog prostora u garaži, te i da su ga ubili. Kao motiv zločina navodi se da je Radojević prema njihovom mišljenju, navodno "bio pripadnik suparničke kriminalne grupe koji je prijetio da će ubiti ženu i djecu Marka Budimira".

Prema navodima tužilaštva, Radojeviću je odsječena glava, a potom je njegovo tijelo samljeveno u mašini za mljevenje mesa, nakon čega su bačeni u Dunav.


Oružje zaplijenjeno u Veljinoj kući strave u Ritopeku. MUP RS

Da bi prikrili zločin, te i da bi Radojevićevu ženu smirili da nestanak supruga ne prijavi, te i da bi automobile koje je ubijeni imao predala "nekim osobama", oni su sa Radojevićevog telefona slali poruke svom saučesniku Lakićeviću.

- Okrivljeni Lakićević suprugu oštećenog M.K. u neposrednim susretima je lažno obavještavao, pa su tako od strane okrivljenih preuzeta sva vozila oštećenog - stoji u optužnici u kojoj se dodaje da su oni potom prisvojili kola "mercedes gle", "mercedes s klase", "rendž rover evoque", "škoda karoku" koji vrijede više stotina hiljada eura.

Braća Budimir prodavala drogu za ubijenog?

O ubistvu Zdravka Radojevića govorio je i svjedok okrivljeni Bojan Hrvatin, koji je naveo "da zna Radojevića iz priče sa Milošem Budimirom iz zatvora". Prema njegovim tvrdnjama, on zna da su braća Budimir za Radojevića "radili drogu, čak i da je Zdravko koristio Miloševu djecu".

- Iz prepiski do kojih su došli članovi OKG-a, a koje je Zdravko imao sa nekim NN licem utvrdili su da Zdravko ima kontakte sa škaljarima i da "radi o glavi" Milošu Budimiru - stoji u optužnici. Bojan Hrvatin naveo je da za tzv. "navlačenje" Miljković bio mag.

Veljko Belivuk i članovi njegove grupe dovedeni na saslušanje u TOK. MUP RS

- Obično je sa drugih lažnih aplikacija nekom pričom stupao kontakt sa "kontra stranom" i uvijek su imali neki rezultat. Da li je to bilo ubistvo ili preuzmanju nekog naoružanja - navodi tužilaštvo.

Prvi plan likvidacije

Kako se navodi u optužnici, Belvuk, Miljković, braća Budimir i Srđan Lalić su bili u Turskoj, kada je Miloš Budimir Hrvatinu poslao poruku "ajde vidi da odeš reći ću ti adresu". Navodno, poslali su u sliku automobila s klasa tamne boje. Kako se sumnja, trebalo je da provjeri da li je mjesto gdje se navedeno vozilo nalazi podesno da se eksploziv postavi ispod automobila. 

Međutim, poslije sat vremena, Miloš mu je javio "ne, ne, ne, odustajemo". Navodi se i da kada su vratili iz Turske počeli su intenzivno da rade na logistici otimanja Zdravka.

Poruke klana pred ubistvo

30.10.2020. godine

*čet grupa koju je formirao Marko Miljković, a naziv grupe je 74B7BA

*članovi grupe: Veljko Belivuk, Marko Miljković, Miloš Budimir, Marko Budimir, Dragan Mitrović i NN lice

20.16 Marko Miljković: (fotografija mercedesa koji vozi Zdravko Radojević), ovaj auto tražimo

20.16 Dragan Mitrović: Evo me brate moj

20.16 Dragan Mitrović: Znam, znam

20.16 Marko Miljković: Treba da nam napišete samo kad je tamo da se obilazi oko njegove zgrade često

20.16 Dragan Mitrović: Za auto

20.17 Marko Budimir: Može da bude i neka B klasa, ne znam ni boju ni tablice

20.17 NN lice: Živi kod Đurđenovca, je'l tako Fredi?

20.17 Marko Budimir: Živi kod Sokera

20.18 Dragan Mitrović: Znam gdje živi

20.18 Marko Budimir: Onaj poslije šopija ka zadnjoj

20.18 Dragan Mitrović: Guda

20.18 Dragan Mitrović: Ja za početak treba da nađem kola brate

20.18 Dragan Mitrović: Evo sad ću

20.19 Marko Budimir: Aj brate nađi kola ne zezaj se

20.19 Dragan Mitrović: Naći ću

20.19 Marko Budimir: Je'l znate nekog ko može da ga namjesti?

20.20 Dragan Mitrović: Kad dođe kod moje sestre po kamatu

20.20 Dragan Mitrović: To je najbolje

20.20 Marko Budimir: Koji je to datum?

20.20 Dragan Mitrović: Da se prati

20.20 Marko Budimir: Tu da se zune odma

20.20 Dragan Mitrović: I čeka momenat

20.21 Dragan Mitrović Da opustio se baš

20.21 Dragan Mitrović: Smeće jedno

20.22 Marko Budimir: Kad je bio kod sestre posljednji put

20.22 Dragan Mitrović: Prije par dana ne znam tačno kada

20.22 Marko Budimir: Je'l sestra ima više datuma?

20.23 Dragan Mitrović: Evo čim mi se javi idem da se vidim sa njom da je ne pitam ništa preko telefona

20.23 Dragan Mitrović: Dve kamate spojene

(...)

21.02 Dragan Mitrović: (fotografija parkinga)

21.03 Veljko Belivuk: Ovo je bre na otvorenom garaža? Ma idi bre

21.03 Marko Miljković: Ovo je top ako tu parkira

21.03 Dragan Mitrović: Da,da

21.03 Dragan Mitrović: Sto posto

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.