TUŽILAŠTVO U BRČKOM

Zatražen pritvor za Mulu Elezovića koji je hicima iz pištolja usmrtio poznanika

Ubio Sabriju Fazlovića nakon kraće rasprave

Policija u Islamovcu. Printscreen

B. C.

23.2.2022

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH predložilo je određivanje pritvora za Mulu Elezovića (86) osumnjičenom da je jučer u mjestu Islamovac, južno od Brčkog, hicima iz vatrenog oružja lišio života Sabriju Fazlovića, saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH. 


Pogodio Fazlovića u predjelu gornjeg dijela tijela

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog i bojazni da bi uništavanjem dokaza ili tragova krivičnog djela mogao ometati krivični postupak.

Tužilaštvo Distrikta otvorilo je istragu protiv Elezovića zbog sumnje da je jučer oko 10 sati, u voćnjaku koji se nalazi u neposrednoj blizini njegove vikend kuće, nakon kraće rasprave, hicima iz vatrenog oružja pogodio Fazlovića u predjelu gornjeg dijela tijela, usljed čega je žrtva na licu mjesta preminula.

Kako se navodi u naredbi o provođenju istrage, Elezović se potom udaljio s lica mjesta otišavši do svoje vikendice, a zatim u pravcu islamovačke rijeke gdje se predao policijskim službenicima Policije Brčko distrikta BiH.


Postoji opasnost od bjekstva osumnjičenog

- Pošto je lišen slobode, Policija je nad njim izvršila kriminalističku obradu nakon čega ga je danas predala Tužilaštvu Distrikta. Da bi se osiguralo njegovo daljnje prisustvo i uspješno vođenje krivičnog postupka, Tužilaštvo je podnijelo prijedlog Osnovnom sudu Distrikta da osumnjičenom odredi pritvor. Tužilaštvo je u prijedlogu ocijenilo da postoji opasnost od bjekstva osumnjičenog, kao i bojazan da bi uništavanjem dokaza ili tragova krivičnog djela mogao ometati krivični postupak- navodi se u saopćenju.

U međuvremenu, Tužilaštvo u saradnji s Policijom intenzivno nastavlja provođenje istražnih radnji usmjerenih na prikupljanje dokaza za krivično djelo Ubistva (iz člana 163 stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) uključujući izvođenje obdukcije i određivanje potrebnih vještačenja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.