PREDATI SLUŽBENICIMA

Granična policija BiH otkrila osam osoba prema potragama sudova i policije

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Donji Svilaj, 15. aprila 2022., lišen je slobode D.Š. (1980.) jer je utvrđeno da je za njim MUP KS raspisao potragu

Granična policija BiH. ILUSTRACIJA

A. O.

18.4.2022

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Orašje, 18. aprila 2022. godine, lišili su slobode M.P. (1979.), državljanina Bosne i Hercegovine. 

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela „pronevjera u službi“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac i predat službenicima Policijske uprave Zenica. Prethodno, 15. aprila 2022., službenici ove jedinice su, također, na ulasku u našu zemlju lišili slobode dvije osobe. Na prijelazu Šamac lišen je slobode državljanin Republike Austrije, M.M. (1992.), jer je za njim Policijska uprava Bihać raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška tjelesna ozljeda“. 


Predate osobe

Predat je službenicima PU Bihać. Na prijelazu Orašje lišen je slobode N.Z.M. (2002.) jer ga potražuje Osnovni sud Brčko distrikta BiH zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Bh. državljanin je predat službenicima Sudske policije Brčko distrikta BiH.

Službenici Jedinice GPBiH Višegrad, 17. aprila 2022., lišili su slobode V.M. (1974.), nakon što je ustanovljeno da je potražuje Osnovni sud u Sokocu radi izdržavanja kazne zatvora. Kontrolirana je na izlasku iz BiH na prijelazu Vardište. Državljanka BiH je predata službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 15. aprila 2022. na letu iz Malmea, lišili su slobode E.C. (1968.) jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Državljanin Kraljevine Švedske je predat službenicima Policijske uprave Mostar.


Raspisana potraga

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Donji Svilaj, 15. aprila 2022., lišen je slobode D.Š. (1980.) jer je utvrđeno da je za njim MUP KS raspisao potragu zbog krivičnog djela „prevara“. Službenici Jedinice GPBiH Brod, ovog državljanina Republike Hrvatkse su predali službenicima MUP-a KS.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Banja Luka, 15. aprila 2022., predali su E.H. (1961.) službenicima PU Banja Luka, nakon što je utvrđeno da ga potražuje spomenuta uprava zbog krivičnog djela „prevara“. Državljanin Kraljevine Švedske je kontroliran na Međunarodnom aerodromu Banja Luka.

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, 15. aprila 2022., lišili su slobode M.B. (1991.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Državljanin BiH i R. Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.