MUP KANTONA SARAJEVO

Policija objavila detalje nesreće u tunelu kod Tarčina: Poginuo 73-godišnji vozač iz Sarajeva

Tijelo smrtno stradalog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu “Bare”

Piše: B. C.

16.5.2022

Detalj s mjesta nesreće. Avaz

Iz MUP-a Kantona Sarajevo objavili su detalje teške nesreće u tunelu 25. novembar kod Tarčina kojom prilikom je poginuo 73- godišnji vozač Š. B. iz Sarajeva, a koji se vozilom zabio u kamion.

- Dana 15.05.2022.godine u 12,12 sati na kolovozu auto-puta A1, u tunelu 25.novembar, općina Hadžići, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke “Kia”, reg. oznaka E94-T-449, kojim je upravljao vozač Š.B., rođen 1949.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen i teretnog motornog vozila marke “Mercedes”, reg. oznaka A40-T-815, kojim je upravljao vozač A.M., rođen 1977.godine u Mostaru, nastanjen u Konjicu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi na licu mjesta smrtno je stradao vozač Š.B., čija smrt je konstatovana od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo- naveli su iz MUP-a Kantona Sarajevo.


Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Tijelo smrtno stradalog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu “Bare”. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.