HITNA INTERVENCIJA

Djevojčica povrijeđena u nesreći kod Prnjavora helikopterom prebačena u Beograd

Četverogodišnjakinja zadobila opekotine drugog stepena

Djevojčica je upućena u Institut za majku i dijete u Beograd. Helikopterski servis RS

B. C.

27.8.2022

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske transportovali su danas iz Banja Luke u Beograd na dalje liječenje djevojčicu koja je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći kod Prnjavora.

Djevojčica je upućena u Institut za majku i dijete u Beogradu, saopšteno je iz Helikopterskog servisa.

- Pripadnici Helikopterskog servisa su nakon uspješno izvršene operacije gašenja požara na planini Leotar, hitno upućeni za Banja Luku radi transporta u Beograd četvorogodišnje djevojčice D.Đ. koja je jučer nastradala u saobraćajnoj nesreći i zadobila opekotine drugog stepena koje su zahvatile 70 odsto tijela, te prelom lijeve potkoljenice uz elektrolitni dizbalans, navodi se u saopštenju.


U saopštenju se dodaje da je današnji vazdušni medicinski transport 46. uspješno izvedeni transport u ovoj godini koji su pripadnici Helikopterskog servisa izvršili zajedno sa ljekarima i medicinskim tehničarima Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Dva lica su poginula, a tri povrijeđena jučer u saobraćajnoj nesreći u mjestu Naseobina Lišnja u opštini Prnjavor.

U saobraćajnoj nesreći učestovali su automobil Golf 4 kojim je upravljao Mladen Ristić (23) iz Prnjavora, i Renault 19, koji je vozio Zlatko Dević (46) iz ove opštine. U Renaultu su smrtno stradale majka i starija djevojčica, dok su otac i 4- godišnja djevojčica zadobili opekotine nakon što se njihov automobil zapalio.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.