JELENA VELIČKOVIĆ

Supruga žrtve Velje Nevolje aplaudirala kasapinu Laliću, otkrila zbog čega

Na podsmijeh Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u sudnici i negiranje krivice za ubistva koja im se stavljaju na teret, Jelena kaže da se ni to nije dogodilo prvi put

Jelena Veličković i ubijeni Goran Veličković. DRUŠTVENE MREŽE

S. S. / Nova.rs

27.9.2022

Jelena Veličković (35), supruga ubijenog Gorana Veličkovića Goksija, vođe Partizanove navijačke grupe "Jang bojs", za čiju likvidaciju se tereti Veljko Belivuk i njegova kriminalna grupa, za Nova.rs ističe da nije iznenađena negiranjem Belivuka i Marka Miljkovića, za izvršenja najtežih krivičnih djela, na jučerašnjem ročištu. U sudu je aplaudirala najozloglašenijem kasapinu, Srđanu Laliću, nakon što je priznao krivicu za ubistvo njenog supruga, a u razgovoru za Nova.rs otkriva zbog čega.

- Dokle god budu mogli i imaju neku slamku spasa za koju mogu da se hvataju, do tada će i negirati i pokušavati da okrenu priču u svoju korist. Vjerujem da će tome vrlo brzo doći kraj. Vjerujem u Boga - navodi Jelena za Nova.rs govoreći o negiranju krivice okrivljenih vođa kriminalne grupe.

Kako ističe ova hrabra žena, koja je sa dvoje male djece morala da se suoči sa činjenicom da je čovjek koga je voljela ubijen na najsuroviji način, mučno joj je to što mora da gleda osumnjičene za ubistvo njenog supruga u sudnici.

Stalno se smiju

- Samo želim da se sve završi što prije i da oni dobiju što zaslužuju, ali meni Gorana ništa ne može da vrati - navodi Jelena, pa na naše pitanje otkud aplaudiranje Srđanu Laliću na priznavanje krivice, ona odgovara:

- To nije novost. To se nije jučer dogodilo prvi put. Iako taj čovjek ima sliku na kojoj drži glavu mog supruga, prije nego što je ubijen, ovim postupcima pokazuje da u njemu ima krvi i mesa. Ima osjećaj da prizna djelo. Ako je već bio mangup, neka bude do kraja - navodi naša sagovornica.

Na podsmijeh Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u sudnici i negiranje krivice za ubistva koja im se stavljaju na teret, Jelena kaže da se ni to nije dogodilo prvi put.

- Oni se stalno smiju, od početka je tako. Vjerujte da na to više niko ni ne reaguje. Poznavajući ljudski odbrambeni mehanizam, mislim da je njihov smijeh samo odraz straha. Mislim da su oni u svojoj suštini nesretni i da će tek biti kada shvate šta im tek slijedi. Pod tim mislim da će postati svjesni koga ostavljaju iza sebe. Žalosno je to što imaju djecu, a služit će doživotnu. Samo saznanje djece ko su im očevi će za njih biti najgore od svega - ističe Jelena i dodaje da je otac njene djece otišao časno.

U bojama Partizana

Na pitanje da li je jučer u Specijalni sud došla slučajno u bojama „Partizana“, dodavajući da to nije prvi put, Jelena ponosno ističe da je ona veliki Grobar.

- Moj suprug je bio vjerni i odani navijač Partizana, a ne pripadnik kriminalnih organizacija. Zajedno smo sa prvim djetetom bili redovni na utakmicama crno-bijelih. To što dolazim u kombinacijama isključivo crno-bijelog dezena je samo odavanje počasti mom Goranu - zaključuje Jelena za Nova.rs.

Podsjetimo, na jučerašnjem održanom pripremnom ročištu kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, i pripadnicima njihovog klana, svi su negirali krivicu, osim okrivljenih svjedoka saradnika, Srđana Lalića, Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića koji su priznali krivicu.

Za danas, i sljedeće ročište koje je zakazano za kraj sedmice, predviđeno je da optuženi počnu sa iznošenjem odbrane i da počnu saslušanja svjedoka, porodica i ostalih.

Ovom optužnicom klan Veljka Belivuka odgovara za 7 ubistava u Srbiji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.