TUŽILAŠTVO BIH

Predložen pritvor za Zlatka Ibrišimovića i Amera Selaka

Mjera pritvora predložena zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike

Ibrišimović, advokat uhapšenog Admira Arnautovića Šmrka. Screenshot

E. Ć.

27.10.2022

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužioci Tužilaštva BiH u dva odvojena predmeta uputili su prema Sudu BiH prijedloge za određivanje mjere pritvora za osumnjičene: Zlatka Ibrišimovića (1985), advokata i Amera Selaka (1980), pripadnika MUP-a KS, oba iz Sarajeva.

- Mjera pritvora za oba osumnjičena predložena je iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačke b), odnosno opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.


Osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili Zlatko Ibrišimović krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom pranje novca, a osumnjičeni Amer Selak krivično djelo primanje dara ili drugog oblika koristi, povreda tajnosti postupka i pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela.

Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dešifrovanim aplikacijama Sky i Anom - saopćeno je iz Tužilaštva BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.