KPZ SARAJEVO

Vidović i Karkin obišli gradilište pritvorske jedinice na Igmanu

Članovi Regionalne advokatske komore Sarajevo pohvalili rad menadžmenta zatvora

Vidović i Karkin s direktorom Zubčevićem i službenicom Džano. KPZ Sarajevo

B. C.

15.6.2023

Predsjednica Reagionalne advokatske komore Kantona Sarajevo Vasvija Vidović i podpredsjednik Upravnog odbora Regionalne advokatske komore Sarajevo Rusmir Karkin jučer su zajedno s menadžmentom KPZ Sarajevo koji su činili direktor Faruk Zubčević i rukovodilac Službe za pravne i kadrovske poslove Ozana Džano, obišli gradilište pritvorske jedinice KPZ Sarajevo na Igmanu, općina Hadžići.

Jedan od najsavremenijih kompleksa 

Tom prilikom izvršen je uvid u infrastrukturne elemente internog i eksternog karaktera ovog jednog od najsavremenijih kompleksa za realizaciju mjere pritvora, te su se tom prilikom upoznali o dinamici građenja te drugim segmentima koji su izravno vezani za situaciju koja će nastupiti nakon preseljanja kompletnog Zavoda iz ulice Branilaca Sarajeva broj 8 na navedeni lokalitet.

Kao esencijalni segment interesovanja Vidović i Karkin su usmjerili na prostorije koje će koristiti advokati u novom kompleksu, imajući u vidu dosadašnju situaciju stalne prebukiranosti pritvorskih prostorija ovog Zavoda koji već određeno vrijeme opslužuje i Sud BiH.

Stim u vezi uvaženi članovi advokatske komore su izrazili svoje impresije vezano za infrastrukturne elemenate, koji, kako su izjavili, nesumnjivo ukazuju na vrlo visok stepen sigurnosti koji će egzistirati u predmetnom kompleksu, vrlo kvalitetan smještaj i stvaranje uvjeta za rad advokata, što je jedan od primarnih ciljeva njihove profesije.

Također su izjavili da je saradnja Reagionalne advokatske komore s menadžmentom KPZ Sarajevo izvanredna zahvaljujući antikorupcionim aktivnostima koje je ovaj zavod na čelu s Farukom Zubčevićem preduzeo u dosadašnjem periodu, a tiču se realizacije advokatske djelatnosti.

Pohvala i pozitivne impresije

Što se tiče pomenutog kompleksa izjavili su da je ovo jedan od najbitnijih i to baznih temelja za opremu kompletnog pravosudnog sistema, te da Regionalna advokatska komora pohvaljuje rad KPZ Sarajevo na čelu s direktorom Farukom Zubčevićem konstatujući da je to svijetli primjer organizacije i funkcionisanja jedne pravosudne institucije u sklopu Ministarstva pravde Federacije BiH i da takav zaslužuje svaku pohvalu i pozitivne impresije.

Regoionalna advokatska komora u narednom periodu će podržavati aktivnosti Ministarstva pravde FBiH i KPZ Sarajevo koje su prepoznate od strane međunarodnih institucijha i tijela, dok se posebno zahvaljuju delagaciji koja je posredstvom IPA fondova finansijski realizirala predmetni objekt.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.