PETERO LJUDI UČESTVOVALO

Ranka Eskobara namamili pričom o prodaji automobili pa ga ubili

Privođenjem Azre Š. policija je faktički zaokružila istragu ubistva ovog Nikšićanina

Azra Šabanović jedna od saučesnika u ubistvu. Facebook

Z. K. / Nova.rs

12.7.2023

Azra Šabanović (21), jedna od petero umješanih u brutalnu likvidaciju na benzinskoj pumpi u Rušnju, kada je ubijen Ranko Radošević Eskobar, isporučena je Republici Srbiji tri mjeseca nakon zločina zbog sumnje da je pomagala ubicama. 

Privođenjem Azre Šabanović policija je faktički zaokružila istragu ubistva ovog Nikšićanina, čime je otkriveno ko je od osumnjičenih imao kakvu ulogu u zločinu, piše Nova.rs.

Lažna kupovina

Ranko Radošević zvani Eskobar iz Nikšića ubijen je 9. marta ove godine, kada su dvojica napadača Stefan Z. i Luka V. pucali na njega dok je dolazio u kafić benzinske pumpe. Istragom je utvrđeno da je ovo bila složena likvidacija, koja je trajala nekoliko dana i u koju je umješano čak petoro ljudi, svi sa jasno određenim ulogama i zadacima.

Akcija ubistva počela je dan ranije, kada se na Radoševićevom autoplacu pojavila Azra Šabanović sa svojim momkom Markom P., jednim od vođa navijača Partizana iz Brčkog. Predstavili su se kao kupci zainteresovani za automobil Volkswagen.

Poslije razgovora sa Radoševićem i dogovora oko cijene, koju su navodno sa 30.000 eura uspjeli da spuste na 28.000 eura, Radošević im je rekao da sutra dođu na benzinsku pumpu koja se nalazi u Rušnju, donesu novac i preuzmu automobil.

Radošević ih je po dogovoru narednog dana sačekao na benzinskoj pumpi u Rušnju ali su se umjesto zainteresovanih kupaca, pojavila dvojica egzekutora, sa licima skrivenim iza hirurških maski i kapuljačama na glavama. Tada je već bilo jasno da su Azra Šabanović i njen momak Marko P. služili samo kao mamci.

Kiša metaka na pumpi

Ispostaviće se kasnije da su to bili Luka V. i Stefan Z. koji su se hladnokrvno ušetali u kafe na benzinskoj stanici i oni su tada sasuli kišu metaka u Radoševića, koji je na mjestu ostao mrtav. Da je riječ o dobro organizovanoj i plaćenoj likvidaciji moglo se vidjeti već u prvim trenucima nakon zločina, imajući u vidu da su ubice Radoševića „ovjerili“ pucnjima u glavu.

Iznošenje tijela. Filip Krainčanić/Nova.rs

Zaposleni su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć, ali su ljekari mogli samo da konstatuju smrt Radoševića. Uslijedio je uviđaj na licu mjesta, tokom kog je policija razgovarala sa svjedocima, izuzela čahure i druge tragove koji će biti ključni za istragu.

Zapaljeni automobil na Čukarici

Dvojac je iz Rušnja pobjegao ukradenim automobilom na Čukaricu, gdje su, kako bi uklonili tragove, zapalili vozilo koje su koristili prilikom izvršenja ove likvidacije. Stanari Petlovog brda su policiji i vatrogascima prijavili da gori jedan automobil, a po dolasku na lice mjesta, policija je polako počela da sklapa kockice. Upravo je činjenica da su tragove pokušali da unište paljenjem vozila još jedan pokazatelj da je riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi čiji je zadatak bio Radoševićevo ubistvo.

Play Video

Sa Petlovog brda egzekutori su se dalje uputili ka Novom Begoradu, u prethodno iznajmljeni stan na kratak vremenski period, takozvani stan na dan. Plan je po svemu sudeći bio da se primire, budući da je policija uveliko tragala za ubicom na izlazima iz grada, kako bi kasnije neopaženo pobjegli i sakrili se od policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.