ADVOKAT NA ROČIŠTU

Protiv Aleksandra Macana pokrenuta istraga zbog trgovine drogom: U SIPA-i saslušavana njegova supruga

Iz Pariza došao novi set SKY dokaza

Duško Tomić i Aleksandar Macan. Avaz

5.9.2023

U nastavku suđenja Savi Marinkoviću, Aleksandru Macanu i Marku Trifkoviću, optuženima za ubistvo pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 26. oktobra 2018. godine, advokat Duško Tomić, koji zastupa Aleksandra Macana, naveo je da je protiv Macana proširena istraga, te da je Macanova supruga Marijana Savčić-Macan zbog toga saslušavana u SIPA-i.

Više osoba pod istragom

- U SIPA-i je rečeno da je proširena istraga protiv Aleksandra Macana. Ako vodite istragu, red je da to saznamo. Vrši se pritisak na njegovu suprugu, jer je iskoristila zakonsko pravo i odbila da svjedoči - obratio se Tomić tužiteljicama od kojih nije dobio odgovor.

Sudija Igor Todorović je kazao kratko da Sud nema ništa s tim.

Tomić je naknadno za "Avaz" pojasnio da je pokrenuta nova istraga protiv Aleksandra Macana, Miroslava Božovića, Aleksandra Nikolića i Tomislava Petrovića zbog međunarodne trgovine drogom. Tomić je kazao da Macan još nije salušavan u vezi s ovom novom istragom. Marijana Savčić-Macan je ispitivana u vezi s kontaktima njenog supruga s ostalim osumnjičenima.

Potraga za svjedokom

Inače na današnji pretres nisu došli svjedoci, među kojima se trebao pojaviti i Tomislav Petrović. Tužiteljica Aida Topalović je kazala da su od Suda BiH dobili odgovor, da im nije poznato je li Petrović prekršio mjere zabrane, te da od policije u Istočnom Sarajevu i Granične policije BiH nisu obaviješteni da se Petrović ne nalazi u BiH. Tužiteljica je najavila da će do narednog pretresa izvršiti provjere s MUP-om RS o tome gdje se nalazi Tomislav Petrović.

Tužiteljica Topalović je obavijestila Sud da su iz Pariza dobili novi set Sky dokaza.

Suđenje se nastavlja 11. septembra.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.