VLADALO OPSADNO STANJE

"Avaz" saznaje: Edis Bunar s još jednim zatvorenikom napao Adnana Šeraka u zatvoru u Zenici

Bunar služi kaznu zatvora od četiri godine zbog organiziranja narkogrupe, a uhapšen je u okviru akcije "Prizma"

Adnan Šerak i Edis Bunar. Avaz - Facebook

14.9.2023

U toku jučerašnjeg dana Edis Bunar sa još jednim zatvorenikom, izvjesnim Palavrom, u zeničkom zatvoru napao je Adnana Šeraka, saznaje portal "Avaza". 

U zatvoru je vladalo opsadno stanje obzirom da se radi o zatvorenicima koji imaju oko sebe okupljene druge zatvorenike te su čuvari uspjeli spriječiti da to eskalira u opštu tučnjavu.   

Mediji su ranije pisali da je upravo Bunar u svom stanu krio Šeraka kada je ovaj pobjegao iz zeničkog zatvora, odnosno nije se vratio sa dopusta. Bunar služi kaznu zatvora od četiri godine zbog organiziranja narkogrupe a uhapšen je u okviru akcije "Prizma". 

Sedam godina zatvorske kazne

Adnan Šerak je osuđen na sedam godina zatvora za nanošenje smrtonosnih povreda zatvoreniku Dženanu Džaki u KPZ-u Zenica.

Šerak je u KPZ smješten nakon presude Vrhovnog suda FBiH iz 2009.godine, kojom je osuđen na osam i po godina zatvora za pokušaj ubistva Dragana Jeftića i Irfana Osmića, na koje je pucao u decembru 2008. godine u kafiću na Grbavici.

Potom je u novembru 2018. godine digao policiju na noge kada se nije vratio s dopusta, a uhapšen je nakon višednevne potrage u jednom sarajevskom kafiću na Marindvoru.

Oteo osobu na Švrakinom Selu 

Presudom Općinskog suda u Sarajevu, Adnan Šerak je prvostepeno osuđen ove godine u aprilu na godinu zatvora za protupravno lišenje slobode A. G. i nanošenje lakših povreda.

Šerak se teretio za slučaj iz jula prošle godine, kada je u kući u Švrakinom Selu zarobio A. G., kojem je oteo pištolj. Sve je počelo u kafiću na Marindvoru, nakon što su napadnuti A. G. i S. J. jer je A. G. stavio pištolj na sto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.