VRHOVNI SUD FBIH

Advokat Mehmedbašić za “Avaz”: Ukinuta presuda Ramiću i Bajramoviću, optuženima za ubistvo

Predmet vraćen na ponovno suđenje

Privođenje Ramića i Bajramovića. Avaz

7.12.2023

Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je prvostepenu presudu Kantonalnog suda Sarajevo kojom su Ahmed Ramić iz Kaknja i Fahrudin Bajramović iz Sarajeva prvostepeno bili osuđeni na po deset godina zatvora zbog ubistva poznanika Azema Ajvazija, potvrdio je za portal “Avaza” sarajevski advokat Omar Mehmedbašić.

- Vrhovni sud je ukinuo presudu jer nije dovoljno obrazložena osnovana sumnja da su Ramić i Bajramović to počinili. Predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje - kazao je advokat Mehmedbašić za "Avaz".

Ramić i Bajramović su optuženi da su prošle godine u napuštenoj devastiranoj kući u sarajevskoj ulici Odobašina nakon verbalne prepirke usmrtili Ajvazija, nanijevši mu više ubodnih rana.

Advokat Omar Mehmedbašić. Avaz

Tijelo ubijenog muškarca je pronađeno u 28. maja prošle godine nakon što je ugašen požar koji je, pokazala je istraga, podmetnut kako bi se prikrio počinjeni zločin. Radeći na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja, policija je došla do saznanja da je osoba čije je tijelo nađeno zadobila ubodne rane nanesene oštrim predmetom, usljed čega je i preminula.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.