KOMENTAR DANA

NATO opasač

Ostaje samo da se parafira očito geopolitičko i geostrateško stanje stvari

Euroatlantski put Bosne i Hercegovine je bez alternative. Ilustracija

Piše: Edin Skokić

21.3.2021

Euroatlantski put Bosne i Hercegovine je bez alternative i to znaju svi na Balkanu, pa tako i Ambasada Rusije, koja svojim saopćenjima bespotrebno dolijeva ulje na usijanu bosanskohercegovačku ringlu.

Ko, uopće, može spriječiti put BiH u NATO? Pa i djeca znaju da se NATO nalazi u Gunji, na krajnjem sjeveru granice BiH i Hrvatske, i Čepikućama na jugu i, pride još, duž cijele granice s Crnom Gorom.

Bosna i Hercegovina je opasana NATO opasačem i ostaje samo da se parafira očito geopolitičko i geostrateško stanje stvari.

Saradnja BiH i NATO-a u proteklom periodu nije bila obavijena velom tajne. Svi zajednički projekti i vježbe realizirani su pod budnom paskom javnosti.


Edin Skokić. Avaz

Većina građana u BiH želi pod kišobran NATO-a zarad mira na našim prostorima, gdje se historija/istorija/povijest ponavljaju svakih 50-ak godina, ostavljajući za sobom bolne ožiljke i praveći nepremostive prepreke.


Upravo ulaskom u NATO, Bosna i Hercegovina i njeni dokazani saveznici bi otvorili novo poglavlje historije, a u tom slučaju svi kočničari daljnjeg napretka države i retrogradni silnici bili bi eliminirani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.