LIČNOST DANA

Muriz Memić: Otac Hrabrost

Takvu odlučnost i hrabrost može imati samo roditelj kojem od srca otkinu dio

Piše: Al. B.

17.6.2021

Memić: Višegodišnja borba hrabrog oca. Avaz

Višegodišnja borba za istinu ranjenom ocu Murizu nije donijela samo neprospavane noći, brigu, neizvjesnost i nove dijagnoze već, konačno, i konkretan signal da će pravda, koliko god bila spora, nadjačati spregu vlasti, pravosuđa i kriminala. Jučer se desilo ono što je i najavljivao. Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su Alisu Mutap, ključnog svjedoka u slučaju ubistva Murizovog sina Dženana Memića, što je veoma važan korak ka konačnom rasvjetljavanju događaja iz 2016. godine na Ilidži.

Uz uzdah olakšanja, Muriz Memić očekuje i hapšenje svih koji su učestvovali u opstruiranju istrage i zaštiti počinilaca, a na kraju i samih ubica.

Odlučnost i hrabrost, kakvu može imati samo roditelj kojem od srca otkinu njegov dio, već predugo potresa kompletnu bh. javnost, ali i zabrinjava sve koji se sutra mogu naći nasuprot pojedinaca s dobrim vezama u vlasti. Konačan ishod zato nije važan samo Memiću već bi profesionalan nastavak istrage i procesuiranje ubice i svih koji ga štite rasplamsalo ugaslu nadu da postoje policajci, tužioci i sudije kojima su istina i njihova dužnost iznad svega.

Borba Muriza Memića, časnih istražitelja i tužilaca nije samo njihova. To je borba svih koji sanjaju  BiH u kojoj su svi pred zakonom jednaki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.